Hos Miljonlotteriet kan du vinna en drömresa till Frankrike

Vinn drömresan till Frankrike

Tinnar, torn och prunkande trädgårdar. Så mycket vackert på så liten yta. Det sagolika landskapet har tilldragit sig kungligheter och livsnjutare i hundratalsår. Livet i Loiredalen är bokstavligen en dans på rosor. 

Blossande rosenbuskar, böljande solrosfält och Törnrosa-slott som speglar sig i den glittrande Loire. Inte så konstigt att fransmännen hellre semestrar här än utomlands. Idag har många av slotten gjorts om till hotell, där du och ditt sällskap sover i 500 år gamla slottskamrar byggda från prinsar och prinsessor.

Varje slott har sin egen specialitet. Vad sägs som 400 tomatsorter, 50 olika syltvarianter eller ritningar signerade Leonardo da Vinci, på slottet där han spenderade större delen av sitt liv? 

Med bil eller cykel rullar ni genom lummiga skogar och parfymdoftande sommarfält. Kvällstid njuter ni av den sköna och lättsamma stämningen i de charmiga byarna längs bvägen. Frågan är om livet någonsin blir skönare än här. 

Berömda slott i Loiredalen

  • Château du Clos Lucé. Bostad åt Leonardo da Vinci större delen av hans liv och numera museum med hans världsberömda ritningar.
  • Château de Blois. Tillhåll för 1500-talets stora kungar och slottet där Katarina av Medici levde och dog.
  • Château d'Ussé. Ursprunget till slottet i Charles Perraults saga om Törnrosa från 1600-talet.
  • Château Villandry. Loiredalens sista stora renässansslott.
  • Château de Cheverny. Hergés inspiration till slottet Moulinsart i de klassiska Tintin-böckerna.

Sugen på att uppleva otroliga Loiredalen? Skrapa en lott och vinn din drömresa