Välkommen på grillfest hos Miljonlotteriet

Bjud in till grillfest!

Ljumma kvällar i trädgården, doften av nyklippt gräs och en grill full av rykande läckerheter med somriga tillbehör. Nu har vi laddat vinstshoppen med allt du behöver inför årets hetaste säsong. Bjud vänner och familj till bords!

För att lyckas med din grillning så är bra redskap och förberedelser A och O. I vinstshoppen hittar du massor av härliga grilltillbehör och vi här tänkte vi bjuda på några av våra bästa grilltips! 

Tre tips från vinstshopen
Bra redskap gör stor skillnad när du grillar. I vinstshoppen hittar du massor av härliga vinster som kommer hjälpa dig. 

Vi har valt ut grillverktygen från Bodum, ett set med tre verktyg som är allt du behöver. En fantastisk kniv från välkända de Buyer och en smart kombinerat salt- och pepparkvarn från Bodum som matchar grillverktygen. 

grillfest

Hur tänder du grillen bäst?
Nu för tiden finns det massor av fiffiga sätt att tända grillen utan att använda tändvätska, så som tändkuber, tändrör eller eldrivna tändgafflar. Vill du använda tändvätska till grillen så plocka bort gallret och lägg kolen/bricketterna i en pyramid. Låt det dra i 10-15 minuter innan du tänder på. Du vill ju undvika att maten smakar tändvätska.

Fisken fastnar, hur gör jag?
Det är härligt att grilla både fisk och ost. Tyvärr har dessa en tendens att fastna i gallret och det är himla tråkigt. Tips är att pensla gallret med olivolja eller gnida det med citron. Något otippat fungerar det att gnida gallret med okokt potatis också. Eller så penslar du skinnet på fisken med grädde, så går det galant!

grillfest mat buffé

Skillnaden mellan marinad, glaze och rub? 
Marinad används för att ge köttet eller osten god smak några timmar är inte ovanligt att det ligger och gottar till sig. Du kan även pensla på marinad under tiden som du grillar. 

Glaze penslar du på vid slutet av grillningen för att ge extra smak och glans. Den är ofta baserad på socker, honung eller sirap och tjockare i konsistensen för att fastna bättre. Sockret i glazen bränner lätt vid och ska därför appliceras när grillningen är nästan färdig. 

Rub finns i två sorter, torr och våt. Blandar du ut din torra rub med olivolja får du en våt som fäster lite bättre. Det är ofta rökiga och heta smaker så som chili eller hickory. Passar bäst till indirekt eller kortare grillning som till spett och filé eftersom kryddorna kan brännas vid och får då en bitter smak.

Här har vi samlat några härliga recept på tillbehör till grillningen.