Läckra grillrecept

Våra bästa recept!

Det sägs att man alltid samlas i köket på en trevlig tillställning och det bästa med grillningen är att man nästan flyttar ut köket. Tillbehören är det som lyfter grillfesten ännu ett snäpp.

Två såser och ett oväntat gott tillbehör
En otroligt snabb och enkel sås som passar perfekt till både kött och grönsaker är parmesanmajonnäs. Blanda ihop 3 dl majonnäs tillsammans med 1 dl finriven parmesan, 1 msk citron och 1 tsk hot sause. Smaksätt med salt och peppar och du har en härlig sås.

Den andra innehåller soltorkad tomat och feta ost och är en krämig röra som passar till det mesta. Mixa ihop 3 dl grekisk yoghurt, 300 g fetaost, 4 soltorkade tomater med färsk timjan och salt och peppar. Klart!

Lite oväntat är att grillade nektariner är fantastiskt gott! Kärna ur mogna nektariner och halvera dem. Pensla dem med olja och strö på lite flingsalt och grilla tills de fått fina grillränder dela dem sedan i stora klyftor och servera.

Duka som ett proffs
För att allt ska bli precis som tänkt så vill man servera sin grillmiddag på ett härligt sätt. I vår vinstshop hittar du allt du behöver för att duka som ett proffs. Vi ha valt ut några smakprov till dig. Skålar från Kosta Boda som passar perfekt till såser. En härligt rustik skärbräda i ek som passar utmärk till både kött och tillbehör. Eller varför inte följa den smarta trenden att servera direkt ur ugnsformen? Dessa tre är så snygga att det blir succé!

Missa inte att kika in i vinstshoppen för att se alla härliga vinster >>