Vilken kökstyp är du?

Vilken kökstyp är du?

Att välja kök är både fantastiskt roligt och spännande men det kanske känns svårt att veta vart man ska börja? Det kan vara en bra idé att starta i en stil som du tycker om för att sedan bygga vidare på den. 

Är du herrgård, klassiskt eller kanske en retrotyp?

Herrgårdsköket
Föredrar du ett kök med mycket detaljer, snidade blommor och gärna lite snirkligt? Ett kök som andas 1700-tal och balsal? Då är du nog en herrgårdstyp. Där färg så som vitt, grått eller lätt grönt, gedigna material som sten och trä tillsammans detaljrikedom väljs för att skapa gedigen känsla. Köksluckor med ram och fasade speglar. Vackra detaljer och knoppar och handtag fulländar köket.

Klassiskt 
Gillar du strama linjer, avskalade mönster och den lyxiga känslan? Då är du en klassisk typ! Ett kök inspirerat av den nordiska klassicismen, internationellt kallad för The Swedish Grace passar dig. Det här köket är en hyllning till det tidlöst enkla och strama former som blir otroligt elegant. Klassiska material som ek och björk, mönster och färger som kombineras smakfullt. 

Retro
Släta luckor, raka linjer funktionellt och med en del färg? Känns det som du? Då ska du ha ett ett kök som flirtar med 50- och 60-tals funktionalism. Raka linjer, släta ytor och avskalat men självklart finns alla moderniteter där under ytan. Då som nu är vi stolta över våra köksmaskiner, så låt dem stå framme och synas så blir det ytterligare retrokänsla.