Vår kryssning i Karibien tar dig till Jamaica, Bahamas och Aruba.

Drömresmål på vägen 

Något av det bästa med kryssningar är att du får se många olika platser under kort tid. Gå av skeppet, upptäck världen en stund och kliv ombord igen och ta dig vidare mot nästa stopp. Här har vi listat tre drömresmål på vägen!

Jammiga Jamaica 

Jamaica påstås vara själva sinnebilden för Karibien. Med sitt tropiska klimat och nästintill förtrollande omgivningar är det kanske inte så konstigt. Det går inte att föreställa sig öns skönhet förrän man upplevt det på riktigt.

Dont't worry  be happy
Efter att stormen Gilbert drog över ön år 1988 blev låten "Dont't worry, be happy" en inofficiell nationalsång. Denna softa och avslappnande attityd ligger som ett täcke över hela ön.  Om du mot förmodan skulle tröttna på att lyssna till havsbrus och rasslande palmer tycker vi att du ska roa dig till tonerna av reggae tillsammans med öns gästvänliga invånare. Om ditt hjärta dunkar rytmiskt till reggae borde du passa på att göra ett besök i  Bob Marleys hus och studio. 

 

 

Bastanta Bahamas 

Bahamas är nästan synonymt med paradisö. Med kritvita sandstränder, vajande palmer och ett turkost hav är det precis vad det är – ett paradis. På plats kan du ta en titt på färgsprakande korallrev, lära dig om öns pirathistoria på piratmuseet, men framförallt ägna dig åt avkopplande strandhäng. 

Otroliga naturupplevelser
På ön finns mäktiga och bastanta sevärdheter för naturälskaren. Ett litet besök hos de drygt 50 000 flamingos nationalparken Inagua är magiskt. Har du tur kan du även få se papegojor och apor i det vilda. 

 

Artistiska Aruba

Tänk att få känna sanden mellan tårna och titta på solnedgången från en strand på Aruba. Det är inte konstigt att ön klassas som ett tvättäkta drömresmål. Är du ute efter något mer rivigt kanske en tur i märkliga kaktusskogar eller ett besök på öns Karneval är något för dig. Karnevalen bjuder på sång, dans och underhållning i tokiga karnevalsdräkter. 

Djupdyk i Arubas skönhet
Det är minst lika vackert under vattenytan som ovan. Snorkla vid ett skeppsvrak från andra världskriget tillsammans med papegojfiskar och andra färgglada tropiska fiskar. För att du inte ska ta dig vatten över huvudet finns många olika dykskolor på plats på ön som lär dig allt om snorkling och dykning på ett par dagar.