Vinn en härlig resa till Miami, Mautritius eller Mexiko

Drömtempen

Vad sägs om att låta hemmabestyren vila en vecka eller två och ta sikte mot Miami, mauritius eller Mexiko? Där inleder du det nya året på bästa sätt – med gott om sol och behaglig värme.

1. Magiska Miami
Sandstränder, en svalkande atlantbris och art decó-kvarter målade i pastell gör inramningen här väldigt speciell. Men Miami är så mycket mer än glamour på South Beach och pampiga feniciska palats. The Boardwalk, den långa strandpromenaden, är som gjord för cykling, löpng eller kanske en mer stillsam promenad. En bit därifrån, i området kring Espanola Way, väntar eldiga spansk-kubanska restauranger – så räkna med flamenco i högtalarna! Missa inte heller The Wynwood Art District, ett trendigt område med fler än 50 gallerier och street art precis överallt. Hungrig på annat än akryl och olja? Stanna bara till vid närbelägna Myumi – en lastbil omvandlad till restaurang för endast sex personer – med Miamis i särklass bästa sushi.

Res hit: Väl ett presentkort från Resia eller Tui

2. Mångsidiga Mauritius
Denna engelsk- och franskspråkiga tropiska ö ligger mitt i Indiska oceanen, med ett 33 mil långt korallrev och en inbjudande huvudstad vid namn Port Louis. Här finns några av världens bästa lyxhotell men även en befriande enkelhet: åk gärna till färgstarka Mahébourg med sin gatumarknad där grönsaker, kryddor och textilier staplas på varandra. Kontrasten är densamma mellan det hektiska nattlivet på öns största badort Grand baie i norr och den mer oskyddade, blåsiga kuststräckan i söder – där du ensam med naturen surfar på vågorna. Mauritius mångsidighet är och förblir den stora behållningen. Och när afrikanska, kinesiska, franska och indiska smaker förenas i det lokala köket blir den kulturella mixen särskilt sprudlande.

Res hit: Välj ett presentkort från Resia

3. Mexiko bortom stränderna
Det finns enklare saker än att kortfattat försöka beskriva Mexiko, ett enormt land till ytan men även omväxlande till sin natur. Från tät djungel i söder, över snöklädda berg och rykande vulkaner i öst vidare till öde öken i norr. Däremellan folkliga semesterparadis som Cancun och smäldegeln Mexiko City: en av världens allra största städer med sina 29 miljoner invånare. Dåligt med utrymme? Överraska dig själv med en tur till Yucatan! Där tar du ett dyk ner i enorma undervattensgrottor – så kallade Cenotes – och med egna ögon får se det omtalade tunnlarna, vackert utmejslade under tiotusentals år. 

Res hit: Välj ett presentkort från Tui