Skrapa en lott eller spela bingo och vinn en safariresa

Safariäventyr i Botswana

Ett äventyr och en upplevelse som du aldrig kommer glömma. Låt oss ta med dig på en safari i Botswana som startar i Victoria Falls i Zimbabwe och som kommer leda dig på en fantastisk safariresa till ett av världens djurrikaste och vackraste vildmarker, Okavangodeltat i Botswana.

 

En magisk resa 

En av världens mest fascinerande vildmarker, Okavangodeltat i Botswana. Du bor på härliga utvalda hotell och lodger och under dagarna kommer du uppleva platser som du knappt kunnat drömma om. Resan går genom Zimbabwe och Namibia, innan du kommer fram till Okavango. safariturer i öppna jeepar, flodturer och vandringar. Du får uppleva Viktoriafallen, elefantjordar och ett nästan magiskt djurliv. 

Du får under 14 dagar en variation av upplevelser och kommer att guidas av erfarna och duktiga reseledare. Efter denna safari kommer du se på välden annorlunda, tänk att få uppleva alla dessa djur och miljöer som du annars bara sett på TV.

Forsande vatten och fall 

Upplevelserna av forsande vattenfall, som är mäktiga 1,7 km brett och har ett fall på 110 meter gör Viktoriafallen till något av det mäktigaste naturen skapat och finns upptaget på Unescos världsarvslista. Zambesifloden som skapar detta mäktiga skådespel kommer till slut efter 2 500 km flyta ut i Indiska Oceanen. Du kan ta en helikoptertur över fallen för att uppleva hur det ser ut från ovan. Och tar du bilder här, så se till att ha en vattentät kamera eller en platspåse till hands. 

Elefanter och flodsafari 

Chobeparken som innehåller frodiga slätter och täta teakskogar skapar förutsättningarna för det viltrika delen av södra Afrika. Här finns Chobefloden som är ett naturligt vattenhål för både elefanter och vattenbufflar. Och på denna flodsafari kommer du att uppleva Afrikas vackraste solnedgång, det vågar vi nästan lova. 

 

The big five

Eller storvilt som man ibland säger på svenska är en benämning för de fem stora arter som lever på Afrikas savanner: leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. I dag finns de på önskelistan för alla att se i sitt vilt tillstånd. Tidigare ansågs dessa arter vara de svåraste och farligaste vilten att jaga på savannen och var med på listan för jägare.

Gemensamt för the big five är också att de är utsatta för tjuvjakt. Tyvärr har den hårda jakten gjort att många av djuren har försvunnit helt eller minskat i flera områden. Idag förekommer dessa arter i Sydafrika, Kenya, Tanzania och Botswana. 

Nu finns det många initiativ för att rädda djuren och flera organisationer och arrangörer arbetar hårt för att bevara djuren och deras naturliga miljöer.