Hos Miljonlotteriet kan du vinna resor till udda badorter.

3 badorter ingen pratar om

Sand och vatten är för många ett paradis. Här listar vi 3 otippade ställen där du kan känna solvarm sand mellan tårna och blicka ut mot horisonten. 

Vi alla har redan sett och hört om Greklands sanslöst vackra stränder, Thailands vajande palmer och Spaniens förtrollande vatten. Men det finns fler platser på jorden som är värda att drömma sig bort till. Vi berättar om tre udda badorter, som ligger inom hyfsat räckhåll från Sverige. Tre orter ingen pratar om. Förrän nu.

Och du, vägen till en drömsk sandstrand kan mycket väl börja hos oss. Att skrapa en lott eller spela bingo kan ta dig vart du vill i världen.

Sopot, Polen

Vi kan ju vara ärliga och säga att Polen kanske inte är det land man förknippar med strandhäng. Men faktum är att det är just därför många åker till polska Sopot. Den här romantiska lilla staden har till och med fått smeknamnet ”Polens St Tropez”. Med all rätt, Sopot har förmodligen Polens största utbud av publika stränder. Och då snackar vi kritvita stränder. Och ett kristallklart vatten.

Utöver stränderna finns Europas längsta pir här. Om du ger dig ut på den kan du tugga i dig mer än vacker utsikt. Restauranger och båtturer står också på menyn.

Ksamil, Albanien

Om du letar efter paradiset på jorden så kanske du borde ta dig till Albanien. Albanien, undrar du? Ja, säger vi! Bland mysiga bergsbyar, alptoppar och orörda badvikar breder riktiga paradisstränder ut sig. Ksamil är ett exempel på ett sådant paradis. Här kan du borra ner tårna i kritvit sand, inta ryggläge i ett badkarsvarmt och alldeles knallturkost vatten och fullkomligt vältra dig i solstrålar Som taget ur en dröm.

Det är inte alls svårt att förstå att Albanien sakta börjar hamna på folks läppar. Frågetecknet som gärna uppstår när man pratar om detta land börja räta ut sig till ett utropstecken.

Porthcurno, England 

Tänk på England och du får förmedlingen upp bilder på små pittoreska stenhus, fluffiga får och en och annan nybakad scones i huvudet. Från och med nu kanske du kommer koppla ihop England med vackra sandstränder i framtiden. Här finns nämligen en hel del sandpärlor.

Stranden i Porthcurno är en av dem. Den vita sandstranden är omgiven av imponerande bergväggar och klippor. Och ett oändligt hav, såklart. Som om inte det vore en upplevelse nog har du en amfiteater alldeles bredvid.

Skrapa en lott på Miljonlotteriet