Sverige har fantastiska semesterpärlor.

Full fart genom Sverige

Från rapsfält till rauker och berg av räkor. Vårt land är en skattkista full av sommarpärlor som gjorda för att upplevas på fyra hjul. Så, packa husbilen med allt du behöver för ett storslaget äventyr. Här berättar vi hur en sommar med husbil genom Sverige skulle kunna se ut.

Det härligaste med husbilslivet är att du gör precis det du vill, när du vill. Se till att packa för alla möjliga infall under resans gång, så är du fri att ändra riktning när möjligheterna dyker upp.

Har du ingen husbil? Det kan vi fixa. När du vinner kan du skräddarsy din husbil efter just dina behov. Hobby Optima de luxe har hela 10 olika planlösningar att välja mellan. Vad sägs om en jättestor garderob, bekväma dubbelsängar, lyxbadrum och fullutrustat kök?

Skrapa en lott på Miljonlotteriet

Skånska pärlor

Vår sommarturné börjar på Österlen. I Sveriges version av Provance där knallblått himlahav möter bulliga kullar och frodiga äppellundar. Efter en picknick i tv-personligheterna Mandelmanns trädgårdar, går vi på loppisjakt. En riktig klassiker i trakten. Här trängs urgulliga små butiker med mysiga sommarkaféer och lanthandlar med delikatesser från gårdarna bredvid. Strax norr om Simrishamn har vi Österlens alla pärlor på bekvämt avstånd. Vi stannar till vid Ales stenar, en fornlämning med majestätiska stenblock, innan vi rullar vidare mot Tobisviks camping. Här skulle vi kunnat stanna för evigt. Men det ska vi inte. För vår resa har bara börjat.

Glassa i medeltidsbyn

I ett rullande hus, på en båt över havet, närmar vi oss Visby. Denna rosentäta stad där tiden stått stilla i tusentals år. På Gotlands enda femstjärniga camping, Kneippbyn Resort, parkerar vi vårt hem och beger oss in till stan. Och vad vore väl mer passande än att börja vår Visby-sightseeing med en promenad på Ringmuren? Från detta 3,5 kilometer långa medeltidsbygge har vi en magnifik utsikt över staden innanför. Vi stannar till och njuter av en glasspaus i solen på det berömda Glassmagasinet, med 305 smaker att välja bland. Därefter cyklar vi ner till Tofta och Gotlands i särklass vackraste sandstrand. Efter en lång dag beger vi oss tillbaka till campingen. Snart stundar nya äventyr. 

Citycamping på västkusten

Nu styr vi mot Göteborg. Campingplatsen Lisebergsbyn ligger mitt i naturen – bara 8 minuter från stan. I Göteborg finns massor att upptäcka på armlängds avstånd. Vi börjar med ett besök i den gröna nöjesparken Liseberg, innan vi ger oss ut på stan. I mysiga Haga bekantar vi oss med det gamla Göteborg. I Albert & Herberts hemkvarter trängs mysiga caféer med hippa klädbutiker och cykelreparatörer. Trots kvarterets pytteformat är kanelbullarna av någon anledning gigantiska. Vi följer kanalen, fyller en påse med räkor vid Feskekörkan och vips är vi vid havet. Vi slår oss ner på kajen och avrundar vår sommarturné med att se solen gå ner. Långsamt bakom kranarna längs hamninloppet. 

4 solsäkra ställen i Sverige

De flesta av oss drömmer om en varm och solig sommar. Och vi på Miljonlotteriet älskar att förverkliga drömmar. Även de som handlar om väder. Därför har vi satt ihop den här listan. En lista med Sveriges mest soliga platser enligt förra årets mätning. Ta till dig tipsen om du vill försäkra dig om solsken! Läs mer >>

5 svenska smultronställen

Man behöver inte lämna land och rike för att få en härlig semester. Sanningen är att vårt land innehåller många pärlor som är värda ett besök. Här har vi listat fem sevärdheter som vi gillar extra mycket. Perfekta att stanna till vid när det är dags att sträcka på benen. En utmaning vore att bocka av varje sevärdhet under samma resa – det kanske vore något att ta tag i? Läs mer >>