Vinn drömresan på dina skraplotter

Personliga semestertips

Vi på Miljonlotteriet vill ge dig några av våra egna semestertips som passar för september och oktober. Vi har valt ut några som ligger oss lite extra varmt och hjärtat. Några av dem visste du kanske inte ens om? 

Vinn resan till Paris
Alltid lika fantastiska Paris

Att resa till Paris är alltid en fantastisk idé! Det är romantikens stad och här finns någonting för alla. I september och oktober är vädret dessutom mildare och perfekt att flanera runt i.

Ett av mina bästa tips är att gå på antikmarknaden Marché aux puces de la porte de Vanves på Avenue Georges Lafenestre. Där det finns allt från vackra möbler, plåtburkar till Chanel-skor.

Parisare vet hur man både anlägger parker och hur man använder dem. Luxembourgträdgården är en av mina favoritplatser i Paris. Ta med picknicken dit, strosa runt och parkera er sedan på en stol och njut!

Strosa längs Seine och kika i alla boklådor och se alla konstnärers verk som finns där. Det kan kännas lite turistigt men det är få platser som ger mig så mycket känsla för Paris.
Viktigast av allt, glöm inte att njuta!

Romantiska Rotterdam 

Planerar du en romantisk helg med din bättre hälft eller din bästa vän? Vill du uppleva något extraordinärt och personligt men väldigt långt från turistigt? Då ska ni åka till Rotterdam! 

Euromast är ett utkikstorn som är nästan 100 meter högt. Många känner till att tornet finns men det som få vet att det också är ett väldigt litet hotell med bara två rum. De två summen “Stars” och “Heaven” ligger på en plattform ovanför restaurangen med en fantastisk balkong med 360 graders utsikt och en nästan ännu mer fantastisk utsikt över staden. Rotterdam Euromast utsikt

I rummen hittar du allt ni behöver och lite till! Rummet Heaven har en härlig rain shower och “Stars” har en ljuvlig Jacuzzi! Frukosten som ingår i ditt rum kan du beställa som frukost på sängen eller avnjuta den i brasseriet som ligger våningen nedanför. 

Euromast är perfekt för en resa för två och jag lovar dig att utsikten kommer ta andan ur dig, speciellt när mörkret lagt sig över Rotterdam.

Vandra i Schweiz

vinn vandring i schweizSeptember och oktober är de bästa månaderna för en vandringsresa i Schweiz. Vädret är fortfarande fint men det är inte för varmt.

En av mina favoritturer att vandra är den upp till klipprestaurangen “Äscher”. Utsikten är spektakulär och du är omgiven av klippformationer upp till 2500 m. Din vandring börjar från Wasserauen station och leder dig genom kohagar, skogar, runt sjöar och upp till den vackra klippan och restaurang Äscher. Vandringen tar runt 3-4 timmar och innehåller ungefär 770 höjdmeter.

På menyn finns Schweiziska specialiteter. Jag rekommenderar Rösti med ägg  eller Rösti med korv. Portionerna är generösa, så vi brukar oftast dela på en så att man har plats för dessert.

Om du vill äta på Äscher men inte vill vandra hela vägen upp dit så kan du ta linbanan som tar dig till toppen på berget. Från den stationen är det bara 10-15 minuters promenad nedåt berget till restaurangen.


Historiska Mostar 

Intresserad av historia och gillar vackra miljöer och arkitektur? Då måste du besöka Mostar, en av de vackraste städerna i Bosnien. Staden är kanske mest känd för bron Stari Most ”Gamla Bron”, som förstördes under ”slaget om Mostar” 1993 men återuppbyggdes igen 11 år senare.vinn drömresan till mostar

Genom staden rinner den blågröna floden Neretva. För kall att bada i, men ändå väldigt populärt hos den rutinerade lokalbefolkningen att hoppa ner i från Stari Most. Det kan vara spännande att titta på, men är absolut inget för turister!

Är du inte höjdrädd så gå upp i tornet i en av moskéerna för att se utsikten över hela staden. Hitta sedan en restaurang i skuggan precis vid Neretva, kanske med utsikt över den lite bortglömda Kriva Cuprija och bara lyssna på naturen medan man äter en god fiskrätt eller en portion cevapcici.