En resa till världens sju nya underverk ingår i Miljonlotteriets vinstsortiment

Upptäck sju nya underverk

En kristusstaty i Rio de Janeiro, jordens längsta byggnadsverk och ett praktfullt mausoleum i Indien – alla tre ingår den exklusiva skaran som korats till världens sju nya underverk. Med lite tur i Miljonlotteriet kan du besöka alla sju.
Världens sju underverk rör sig i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Av de ursprungliga sju är de flesta i dag försvunna. Som Artemistemplet som förstördes 21 juli år 356 f.Kr. i en anlagd brand av Herostratos, vars syfte var att vinna odödlig ryktbarhet. Eller Babylons trädgårdar som numera har ifrågasatts om de verkligen funnits på riktigt? 
Röstade fram nya underverk

Men visst vill vi ha våra underverk. För några år sedan gjordes därför en global omröstning som resulterade i sju magnifika monument som du kan besöka i verkligheten och inte bara i fantasin. Utmärkande för de nya underverken är att de finns utspridda över hela världen och är från olika tidsepoker och kulturer. 

En överdådig blandning
Det kanske mest kända underverket representeras av den till synes oändliga Kinesiska muren som enligt en populär sägen påstås kunna betraktas från månen.
    Ett annat av de nya underverken är Taj Mahal. Det byggdes som ett minne över mogulhärskarens älsklingshustru Mumtaz Mahal som hade gått bort vid en förlossning. Förutom det överdådiga mausoleet finns här också en helt otrolig trädgård i persisk stil, där man kan svalka sig i skuggan av fontäner och träd. Om du en månljus kväll ställer dig med ryggen mot graven, kan du också få chansen att se gravens svarta tvilling.

En vinst på Miljonlotteriets Resan kan bli din biljett till dessa sju magiska platser.
Här är listan över världens sju nya underverk

Kinesiska muren, Kina
Den ringlar fram i vad som känns som en oändlighet. Från frodiga jordbruksområden till förtorkade stäpper. Klättra upp i ett av vakttornen och bered dig på en storslagen utsikt, kanske rentav vinka till en medresenär miltals bort?

Chichén Itzá, Mexiko
Kliv upp längs de nötta trappstegen på pyramiden och slut ögonen. Låt förnimmelsen  av en av historiens forna civilisationer svepa över dig

Machu Picchu, Peru
Bergsstaden för Inkahovet är en stad utöver det vanliga. Detta ett otroligt spännande resmål då staden är mer eller mindre intakt, mycket tack vare sin otillgänglighet. Men var beredd på svindel, på tre sidor stupar platån 350 meter ner i djupet

Cristo Redentor, Brasilien
Ett av kristendomens främsta monument breder ut sina armar över Rio de Janeiro. Som en uppenbarelse i Art deco blickar kristusstayn ned från sin bergstopp

Colosseum, Italien
Skräcken sitter i väggarna på gladiatorernas arena. Utanför murarna trängs turister med utklädda romerska soldater, innanför är atmosfären fylld av känslor från de våldsamma scener som utspelades där för länge, länge sedan

Taj Mahal, Indien
Den romantiska begravningsplatsen i Agra anses vara det mest praktfulla exemplet på mogularkitektur, en stil med persiska, turkiska, indiska och muslimska influenser. Kanske också det mest praktfulla exemplet på odödlig kärlek?

Blev du lockad att upptäcka dessa magiska platser? Skrapa lotter som kan ta dig dit