Skrapa en lott och vinn tio somrar vid Medelhavet på

Tio somrar vid Medelhavet

Tänk att få tillbringa tio somrar i ett vackert hus med pool vid Medelhavet. Drömmen kan bli verklighet med Miljonlotteriet. Dessutom ger vi dig tio förslag på drömstränder att besöka. 

Satsa på livskvalitet

Vill du sätta livskvalitet i centrum så är detta verkligen någonting för dig. Tio somrar i rad tar vi dig till ett eget hus någonstans vid Medelhavet. Du väljer fritt i vilket land du vill spendera dina semestrar och du kan givetvis byta resmål varje gång. Det viktiga är att du och ditt resesällskap får möjlighet att unna er en tid full av upplevelser och avkoppling. Hos Miljonlotteriet kan du vinna din dröm!

Från sandstrand till undervattensgrottor 

Lata er vid poolen, ät stillsamma middagar på mysiga restauranger i hamnen, busa med barn och barnbarn på stranden, upptäck alla spännande sevärdheter i omgivningen. Visst låter det underbart? Vad du än är sugen på att göra på din semester så finns stranden för dig. Medelhavet bjuder på stor variation med allt från berg till sandstränder, till turkost vatten som du knapp tror är sant och undervattensgrottor att dyka i. Vi tar dig med till våra tio favorit stränder, vart du sedan åker: bestämmer du själv!

Våra tio favoritstränder vid Medelhavet

Ölüdeniz, Turkiet Stranden i badorten Ölüdeniz är en av de mest fotograferade stränderna vid Medelhavet. Den ligger på en smal landtunga med kritvit sand omgiven av berg som skapar en blå lagun med kristallblått vatten.

Porto Katsiki beach, Lefkas, Grekland Höga kritvita klippor, otrolig sand och det turkosblå havet gör att Porto Katsiki beach på västra delen av ön Lefkas är ett måste.

Praia da Marinha, Portugal Spännande kalkstensklippor, lugnt vatten för dig som älskar att vara och massor av fiskar och undervattengrottor för dig om älskar att dyka. Allt detta gör Praia da Marinha till den bästa stranden på Algarve-kusten.

Platja de Formentor, Mallorca En kilometerlång nästan ostörd strand som är kantad av träd och är endast några meter bred. Det finns endast ett hotell och några få restauranger. Du måste ta utflyktsbåt eller köra längs serpentinvägar för att komma hit.

Zlatni Rat, Brac, Kroatien Namnet betyder gyllene udden och ligger på Bracs södra del. Stranden når en halv kilometer ut i det kristallblåa Medelhavet och tack vare havet ändrar ön ständigt form.

Rimini beach, Italien Den anrika 15 kilometer långa sandstranden ligger på Adriatiska rivieran och är älskad sedan 1843. Längs med stranden går det en härlig strandpromenad kantad med italienska restauranger och kafeer.

Hammamet, Tunisien Den flera mil långa sandstranden som ligger i nordöstra Tunisien fylls både hav turister och invånare från huvudstaden Tunis. Bebyggelsen ändras från den medeltida i öster till att bli allt mer lyxig ju längre västerut du kommer.

Platja den Bossa, Ibiza Ibizas längsta sandstrand och ligger precis söder om Ibiza stad. Stranden lockar alla typer av besökare. Barnfamiljerna älskar att det är säkert och långgrunt, äventyrarna gillar alla vattensporter och partymänniskorna har bara några meter till några av världens hetaste klubbar.

Tamariu beach, Spanien En av de mysigaste stränderna vid Medelhavet. Fantastiskt läge på Costa Blanca, sparsam bebyggelse och perfekt sand. De omgivande bergen gör att den ligger vindskyddad och därför populär bland dykare som upptäcker mängder av undervattensgrottor.

Chia, Sardinien, Italien Turkostblått vatten och 30 meter höra sanddyner väntar dig på stranden Chia som ligger på Sardinien. Har du tur kan du få se både delfiner och Flamingos och många vindsurfare som älskar de perfekta vindarna.