Fyra solsäkra resmål i Sverige.

4 solsäkra platser i Sverige

Sommar och sol – vi vet vart du ska placera din solstol! Åtminstone om du vill suga åt dig mängder av solstrålar. Det bästa är att du inte ens behöver lämna landet.

De flesta av oss drömmer om en varm och solig sommar. Och vi på Miljonlotteriet älskar att förverkliga drömmar. Även de som handlar om väder. Därför har vi satt ihop den här listan.  En lista med Sveriges mest soliga platser enligt förra årets mätning. Ta till dig tipsen om du vill försäkra dig om solsken!

Hoburg, Gotland

Med hela 645 soltimmar under sju veckor, utsågs Hoburg på södra Gotland som Sveriges soligaste plats förra året. Passande nog finns en av Gotlands bästa stränder här. I alla fall enligt gotlänningarna själva. Här bjuder solen inte bara på soliga sommardagar, utan även vackra soluppgångar och magiska solnedgångar. Blir det för mycket solsken kan du alltid krypa in i en av många grottor som finns här. Eller varför inte sätta sig i skuggan bakom en rauk? Dessa majestätiska skapelser av sten finns det gott om här. Det mest självklara tipset är såklart att ta en simtur i Östersjön. 

Ölands norra udde

Att Öland är ett av Sveriges mest populära resmål är ingen nyhet. Väderkvarnar, öppna fält och resliga fyrar lockar besökare. Hela Öland är alltid eftertraktat, men den som vill försäkra sig om att få sol på näsan bör ta sig till den norra udden. Förra året hamnade just detta område på andra plats i tävlingen om ”Sveriges soligaste plats”. Förutom värmande solstrålar kan du svettas av en vandring i trollskogen – en unik skog full av ihåliga träd och krokiga trädstammar. Östersjöns brusande vågor är alltid nära till hands, perfekt när du behöver ta ett uppfriskande bad. 

Karlskrona

Inte nog med att Karlskrona klassas som Sveriges soligaste stad (i alla fall enligt sig själva) – Scan Magazine har dessutom pekat ut staden till ett av Sveriges bästa besöksmål i år. Enligt dem finns en ”medelhavstouch här”. Vi som tycker precis tvärtom. Finns det något mer svenskt än ön Brändaholm, där det kryllar av röda stugor med vita knutar, blågula vimplar och solblekta båtbryggor? En sådan plats, i kombination med strålande sol, gör charterresor näst intill ointressanta. Och om det mot förmodan skulle vara grått och tråkigt är ett besök på Marinmuseet alltid en räddare i nöden. 

Karlstad

I Karlstad påstås solen alltid lysa. Detta solsken sägs komma från en servitris som på 1700-talet serverade sina gästers beställningar med ett strålande humör. Numera finns hon bara som staty i stadens centrum, men det glada humöret tycks ändå finnas kvar. Huruvida den riktiga solen lyser eller inte låter vi vara osagt, men om du får ett behov av ett svalkande bad föreslår vi ett besök på Sandgrundsudden, som är en av Karlstads mest populära sandstrand. Här kan du doppa dig i Klarälven, grilla, kasta frisbee eller sola. Och så finns ju Värnen, med sina kala klippor och grunda vikar, endast ett stenkast bort.

Och så det sista, mest solklara tipset...

...miljonlotteriet.se såklart! Du vet väl att du kan skrapa alla våra lotter på din mobiltelefon? Miljonchanserna kan få dig att svettas mer än vad solen någonsin kan. Och att skrapa en lott medan du lapar sol är en strålande sysselsättning!

Skrapa en lott på Miljonlotteriet