Hos Miljonlotteriet kan du vinna en långsemester i Thailand.

Långsemestra i Thailand

Tänk dig att du inte behöver välja om du ska bada i poolen, gå till stranden eller kolla på sevärdheter, för du har all tid i världen att gör allt. Visst låter det som en otrolig känsla? Att långsemestra i Thailand låter dig verkligen komma ner i varv, uppleva ett mångfacetterat land och känna in den omtalade Thailändska gästfriheten. Upplevelserna är nästan oändliga oavsett om du älskar kultur, natur eller matupplevelser. 

Den thailändska maten

Ris
Basen som äts till vid de flesta måltider, från frukost till efterrätt, är ris. Om du på thailändska säger att du är hungrig eller att du vill äta, säger du bokstavligen "jag vill äta ris." 

Curry och soppor
Sopporna i Thailand innehåller vanligtvis en currybas. Thailändska currysorter varierar kraftigt och vissa passar mycket bra till soppor. Dock är de flesta thailändska curryrätter kokosmjölksbaserade och vissa kryddigare än andra.

Nudlar
Till skillnad från vanliga thailändska rätter som serveras som smårätter vid en gemensam måltid, serveras de flesta thailändska nudelrätter som enskilda rätter. Pad Thai är den vanligaste nudelrätten i Thailand och finns att köpa på både restauranger och i gatustånd.

Sallad (Yam)
En thailändsk sallad är en av de starkaste maträtterna och beställs ofta som en av flera rätter i en måltid. En thailändsk sallad är vanligen tillverkad av råa grönsaker blandade med chili, lime och fisksås.

Efterrätter

Thailändarna älskar efterrätter, såväl traditionella desserter från Thailand som västerländska kakor och glass!Traditionella thailändska desserter är söta och huvudsakligen gjorda av olika kombinationer av ris, kokosmjölk och socker.

7 saker du inte ska missa 

1. Bangkok
Buddhistiska tempel, ståtliga palats och ett fantastiskt matutbud är bara tre anledningar till att stanna till i Thailands huvudstad.

2. Chang Mai
Ta nattåget till Chang Mai från Bangkok och beskåda Thailands högsta berg och ett område som är perfekt för ett par dagars vandringar. Här finns dessutom ett flertal fristäder för elefanter där du kan möta elefanter i en naturlig miljö.

3. Pai
Drygt 80 kilometer norr om Chang Mai ligger Pai, känd som hippiestaden i bergen. Pai är den perfekta platsen för dig som vill njuta av en spa-behandling eller två. Här finns flera vattenfall, varma källor och duktiga thailändare som bemästrar den traditionella thai-massagen. 

5. Kanchanaburi
Belägen på kanten av en bergskedja ligger denna lilla stad med något kallare klimat än det i centrala Thailand. Kanchanaburi är förmodligen mest känd för sin bro över floden Kwai.

6. Koh Lipe
Här hittar du några av Thailands vackraste stränder. Pattaya Beach är den största där du hittar allt från femstjärniga hotellanläggningar till billiga strandbungalows.Härifrån är det också bara ett stenkast bort till Langkawi i Malaysia, om du nu har lust att utforska lite mer.

7. Koh Tao
Koh Tao, eller Turtle Island som det också kallas, är känt för att vara ett av världens bästa dykområden och är ett mecka för både nybörjare och mer erfarna dykare.

Kolla in hela vinstalternativet här. Du vet väl att när du vinner hos Miljonlotteriet så väljer du fritt bland alla vår leverantörer och marknadens starkaste varumärken. När du vinner 500 000 och över får du hälften i kontanter och hälften i valfria vinster.