Tävla med Miljonlotteriet och vinn blomsterkort!

Vinn blomsterkort

Tycker du att grönt är skönt, kan ett deltagande i vår tävling vara lönt. Då kan du vinna blomsterkort till ett värde av
200 kronor. Här kan du också få tre supertips på hur du lyckas med din plantering.

3 tips för lyckad odling 

- Börja med lättodlande grönsaker
Många spirande odlarambitioner vissnar när man misslyckas med sin odling. Misslyckandet beror oftast på att man börjar med för svåra grejer. Satsa på kryddörter, morötter och sockerärtor för att garanterat få en skörd, som dessutom får ditt självförtroende att växa.

- Glöm inte vattna
Du vet redan att vatten är livsviktigt för alla levande ting. Om du strävar efter att kunna frossa i en ätbar skörd bör du verkligen inte slarva med vattningen. Framförallt inte om regnet lyser med sin frånvaro. Till en början vattnar du försiktigt dagligen, och när din plantering börjat gro ska du vattna rikligt och mer sällan. Då räcker det med ett par gånger i veckan bara.

- Rensa ogräs. Konstant.
För att ge dina grönsaker den bästa möjligheten att få växa sig stora och starka ska du inte låta ogräs störa. Ogräs är egentligt aldrig välkommet, men i din odling borde det vara strikt förbjudet. Denna oönskade växtlighet stjäl näring från dina grönsaker och en fight om livskraft uppstår. Odla tätt så blir det mindre plats för ogräset, men framförallt – rensa ofta!

Tävla och vinn

Känner du dig redo, sugen eller enormt inspirerad att sätta spaden i jorden? Då vill vi tipsa om vår tävling! I den har du chans att vinna presentkort på blommor till ett värde av 200 kronor.

Hur går det till?
För att delta i tävlingen behöver du svara rätt på denna fråga:

- Hur många olika odlingszoner finns i Sverige?

Mejla ditt svar, samt en motivering till varför just du ska vinna till tavling@miljonlotteriet.se. Vi behöver ditt mejl senast den 10 juni.

För tävlingsvillkor, läs här >>