Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett alldeles eget växthus.

En plats att blomstra på

Vi vet redan hur vi kan få ett litet frö att växa och bli stor och stark. Men hur är det med dig? Vad behöver du för att behålla fötterna på jorden? Vårt tips är ett växthus. Detta hus av glas passar de allra flesta människor – även de som inte har gröna fingrar. Hur då? Vi berättar här nedan!

Innan du låter dig inspireras vill vi berätta att när du vinner på Miljonlotteriet väljer du fritt bland Willab Gardens stora utbud av växthus i alla möjliga färger och former. Så, varsågod och läs!

En plats att odla i – för dig som växer av att skörda

När du öppnar dörren till ditt växthus vill du känna doften av fuktig jord och tomatplantor. Du vill omges av pampiga växter från golv till tak och kunna plocka fritt av en ätbar skörd. Att sätta fingrarna i jorden och att ansa oönskad växtlighet faller dig helt i smaken. Precis som en solvarm jordgubbe.

Tänk på!
Det här växthuset behöver vara praktiskt. Satsa på automatisk taköppnare, strunta i en tröskel för att underlätta manövrering av skottkärra och kanske det viktigaste av allt – se till att växthuset är isolerat så slipper du tråkiga överraskningar.   

Tips på växt: Ta vara på möjligheten att odla något exotiskt, annorlunda och kul. Som en söt och härlig nätmelon till exempel!

En plats att umgås i – för dig som får näring av sällskap

Att slå upp dörrarna på ditt växthus är att öppna dörren för dig själv. Här inne finns ett långbord med plats för många. Och blommor i kruka för ögat. Det som surrar mest här inne är du och dina gäster som umgås. Att prata om allt mellan himmel och jord med nära och kära är precis din grej. Du bjuder på skratt och livliga samtal och det får dig att må riktigt bra.

Tänk på!
Den här typen av växthus behöver inte bara ha plats för ett långbord, utrymme för ett dussintal gäster som behöver luft(!) behöver också planeras in. Med dubbla dörrar in till växthuset kan luften flöda in. På golvet läggs med fördel ett vackert golv, gärna i sten, och i taket kan skira gardiner hängas upp. Mest för att skydda mot solen och överhettning, men också för att det blir mysigt och ombonat.

Tips på växt: Eftersom du vill ha så mycket golvyta som möjligt föreslår vi att du hänger upp en frodig ampel. En murgröna är alltid vackert. 

En plats att koppla av – för dig som spirar av avkoppling

När du stänger in dig i ditt växthus stänger du ute världen. Här inne finns inget annat än ett behagligt lugn. Här kan du luta dig tillbaka och lägga upp fötterna. Det är då du blir så där jordnära som du älskar att vara. Ljuslyktor, plädar och mysiga kuddar är helt naturligt för dig. Att läsa en bok, titta på stjärnorna eller att bara få andas en stund är din favoritsyssla.

Tänk på!
Det här växthuset behöver inte vara så stort, det viktigaste är att du kan breda ut dig. Fokus här är definitivt möblerna! Du behöver ha ett bekvämt möblemang som du kan sitta i medan du lyssnar till det klassiska knakandet som växthuset avger. 

Tips på växt: Doftande växter gör sig utmärkt i en miljö där du vill njuta fullt ut. Vi föreslår ett citronträd.

En plats att bada på – för dig som får växtkraft av vatten

Det är med största sannolikhet ett par barfota fötter som kliver in på stengolvet i det här växthuset. Att få sjunka ner i bubblande badvatten, dekorerat med blomblad, ger dig massvis med ork. Ditt hus av glas fylls av ljudet av porlande vatten, lummiga växter och levande ljus. Och kanske en ostbricka. Det här är som ett spa i trädgården.

Tänk på!
Det här växthuset kommer fyllas med  badvatten, vattenånga och mjuka vattenstrålar. Därför är det viktigt att du tänker på att placera växthuset nära vatten, kanske borde du se till att dra in vatten? På grund av allt detta vatten är det lämpligt med en brunn och ett tåligt golv.

Tips på växt: Vad är mer passande än örter att lägga i badvattnet? Lavendel och citronmeliss är två tips för den som vill åt en lugnande effekt.

 

Har du en klar bild av vilket glashus som passar dig? Ta chansen att vinna det, eller något annat. En miljon kanske? Hur det kan gå till är lika glasklart som ett växthus. Du behöver bara skrapa en lott och hålla tummarna. 

Skrapa en lott på Miljonlotteriet