Möt våren på resande fot i Europa.

Möt våren på resande fot

Vårens utbud av weekendresor är som ett påskägg fyllt av njutbara överraskningar. Så vad ska du välja? Varför inte en mysig vandring mellan Oxford och London. Eller uppleva stor konst i Milano. Skulle tulpanerna i Amsterdam vara din grej kan du vinna en resa dit genom att lösa vårt korsord. Du hittar krysset längst ner på denna sida.

Vandra mellan Oxford och London

The Thames Path kallas den 294 kilometer långa vandringsled som går längs med floden Themsen. Leden går från Cotswold i väst, med sina dansande bäckar och böljande betesmarker fyllda med vårens lammungar. Därefter går turen genom den brittiska landsbyggden – rakt in i hjärtat av London.

Sträckan mellan Oxford och London är cirka 15 mil och bjuder på lika många dolda pärlor som historiska städer. Små charmiga restauranger trängs med pittoreska bed & breakfast, under sommartid kantade av frodig grönska och blommande ängar. 

Ett tips är att besöka The River and Roving Museum i Henley. Här får du lära dig allt om den berömda berättelsen Det susar i säven, som inspirerades av just den här sträckan av The Thames.

Vandringsleden The Thames Path är perfekt att ta sig an under en långhelg. Den har få backar och passar därför även ovana vandrare. För den som blir trött i benen går det också utmärkt att resa delar av leden med tåg.

Upplev stor konst i Milano

I denna anrika stad väntar oändligt mycket mer än lyxshopping. Inte minst om du gillar konst, klassisk musik, fortboll och cappucino skummad till perfektion. I Milano handlar livet för det mesta om att njuta. Vad sägs om världens kanske mest mytomspunna konstverk Nattvarden, målad av självaste Leonardo da Vinci. Eller det sagolika operahuset La Scala som under åren har hyst operavärldens hetaste stjärnor. Fotbollen ser du på mäktiga Giuseppe Meazza, även kallad San Siro, som är den största fotbollsarenan i Italien och som delas av de båda rivalerna Milan och Inter. 

Bada som en kung i Baden-Baden

Långt ner i sydvästra Tyskland, nära gränsen till Frankrike, hittar du denna klassiska kurort. De heta källorna lockade romarna redan på sin tid, vilka följts av diverse tsarer och kungligheter under åren. I dag är alla välkomna, även om Baden-baden fortfarande badar i ett slags förnämligt skimmer. Förutom de klassiska terminalbaden kan du se fram emot en hel del kultur, inte minst modern konst. Och schwarzwaldtårta då förstås, som kommer från den här regionen. 

Kryssa dig till Amsterdam

Är du sugen på att möta våren utomlands? Nu kan du pröva lyckan i vår roliga korsordstävling med chans att vinna en en weekend i tulpanernas huvudstad Amsterdam, värde 10 000 kronor. Charmiga Amsterdam är en riktig pärla med sina kanaler och färgsprakande tulpaner.

Klicka här för att läsa mer och tävla >>