Miljonlotteriet tipsar om tre varma vinterresor

3 heta resmål i vintertider 

När pulkabackar och blixthalka inte känns lockande kan en resa till varmare breddgrader kännas aktuellt. Men vart ska du åka? Vi vet! Här har vi listat tre helt suveräna resmål – långt bort från snödrivor och minusgrader.

När du vinner på Miljonlotteriet kan du ta dig vart du vill i världen. Men innan du sticker behöver du såklart packa. Då är det tur att vi har smugit in en tävling på en färgsprakande resväska här nedan.

Och du, glöm inte att skrapa en lott som du vill ha chansen att vinna en resa.
Skrapa en lott på Miljonlotteriet

Seychellerna

För dig som tycker regnskog känns mer lockande än regnrusk

Paradiset på jorden ligger utanför Afrikas östkust. Åtminstone om du frågar dem som varit där. Vi pratar såklart om Seychellerna – landet som består av hundra vackra öar mitt ute i indiska oceanen. En gång i tiden var många övertygade om att detta var Edens lustgård. Vi förstår varför. Här finns stränder i världsklass och täta regnskogar, fulla av liv. Du kan bland annat ta dig till fågelreservatet Cousin och se orädda fåglar du inte trodde fanns. 

På ön La Diga, som sägs vara Seychellernas vackraste ö, kryllar det av vykortsstränder. Bokstavligt talat. Det är nämligen precis här, på stranden Anse Source d’Argent, som Seychellerna avbildas på vykort. Kontrasten mellan de mjuka granitklipporna mot den vita, mjuka sanden och det turkosa havet är sagolikt och skapar en enorm längtan just hit. Att det dessutom knappt finns bilar här gör ön helt magisk. 

En annan stark anledning att åka hit är att det sägs att det finns mängder av nergrävda skatter här, som ännu inte hittats. Den enda haken med detta resmål är att det är dyrt att både åka dit och bo där. Men när du vinner på Miljonlotteriet behöver du ju inte oroa dig över det. 

På tallriken ligger en blandning av indiska och afrikanska smaker.
På agendan står absolut ingenting. Det är lite det som är grejen. Andas och njut bara.
På kamerarullen finns förmodligen mängder av vackra naturbilder, solnedgångar och söta djur

 

Vietnam

För dig som hellre är omringad av vatten i en gummibåt än i ett par gummistövlar

Vietnams natur är storslagen med sina gröna risfält, maffiga kalkstensberg och magnifika kuststräckor. Många reser hit för sol och bad, förväntningar som landet verkligen lever upp mot. Men det finns så mycket mer än så att uppleva här.

Hjärta och puls skulle kunna beskriva Vietnamns huvudstad Hanoi. Bara att vara där är ett äventyr i sig. Här strömmar motorcyklar och människor över gatorna och i varje hörn finns något att se eller göra. Sätt tänderna i färgstark gatumat, dansa passionerat eller lyssna till livemusik till exempel. Om du behöver hämta andan och vila benen en stund är en parkbänk vid Hoan Kiem-sjön ett bra tips. Mitt bland stadens alla intryck finns denna oas med grönska och ett konstverk till bro i en klarröd färg. 

15 mil utanför Hanoi ligger enligt vietnameserna själva världens åttonde underverk. En unik skärgård med flera tusen sockertoppsformade öar som sticker rakt upp ur det smaragdfärgade vattnet. Beskåda detta underverk från en kajak, gummibåt eller kryssningsfartyg. Det kvittar, det viktigaste är att du får se det med dina egna ögon.

På tallriken ligger förmodligen nudelsoppan Phở fler än en gång. Färskt, fräscht och lätt är ledorden för det vietnamesiska köket.
På agendan finns antagligen en pampig vattendockteater i kikaren. Trots att det inte går att förstå ett ord av vad som sägs, påstår man bli fullständigt tagen av denna mycket gamla teaterform. 
På kamerarullen har bilder på böljande risfält, gamla tempel och galen trafik fastnat.

Aruba

För dig som vill ha snövit sand mellan tårna istället för blöt snö under fötterna

Aruba är nästan synonymt med paradisstränder. Tänk vajande palmer, bruset från badkarsvarmt havsvattnet och en solvarm, pudervit sandstrand. Och rosa flamingos, såklart. Mer exotiskt än så kan det inte bli. Här, i en solstol under en palm på stranden, kan du ägna dig helhjärtat åt att bara vara. Sola, slumra eller sträckläs en bok. Risken att du får oönskat besök av en stor rosa fågel är inte alls så stor. Trots att resmålet förknippas med flamingos finns det faktiskt bara sex stycken här. Nå väl, det är åtminstone fler än hemma.

Att Aruba är en fröjd för ögat vet du säkert redan. Men glöm inte att det är minst lika vackert under vattenytan som ovan. Här kan du snorkla vid ett skeppsvrak från andra världskriget tillsammans med papegojfiskar och andra färgglada tropiska fiskar. För att du inte ska ta dig vatten över huvudet finns många olika dykskolor på plats på ön som lär dig allt om snorkling och dykning på ett par dagar.

Om du vill komma ifrån strandhänget en stund föreslår vi att du tar dig till huvudstaden Orajestad som är precis så färgglad som namnet skulle kunna antyda. Husen skiner i orange, rosa, gult, blått och grönt. Det, tillsammans med smala gator och gränder som är fulla av restauranger, gör staden väl värt ett besök.

På tallriken ligger mycket fisk och skaldjur enkelt serverat. Kanske slinker en soppa av kaktus ner?
På agendan skulle ett yogapass mycket väl kunna vara inplanerat. Något som garanterat blir av är dock snorkling i kristallklart vatten. 
På kamerarullen har bilder på kaktusar och aloe vera förevigats. Och färgglada hus och korallrev.

Tävling! Vinn en färgglad resväska

En resa börjar alltid med att packa väskan. Eller genom att skrapa en av våra lotter, förstås.

Så här kan du vinna en resväska värde 1 000 kronor:
Berätta vilket resmål ovan som du helst vill uppleva och varför, och skicka det till tavling@miljonlotteriet.se senast den 30 november. En vinnare utses under vecka 49 och kontaktas via mejl. En närmare titt på resväskan får du här. 

Och här kan du skrapa en lott som kan ta dig vart du vill i världen:

Skrapa en lott på Miljonlotteriet