Bengt skrapade fram halv miljon.

”Så mycket pengar har jag aldrig haft tidigare”

Bengt från Gnarp vann en halv miljon kronor på sin Miljonlott. Hälften av vinsten får döttrarna dela på – och en del ska gå till att knyta cirkeln på Cypern.
– Jag var FN-soldat där på 1970-talet. Nu ska svågern och jag återuppleva den vackra ön.

En halv miljon kronor. Så mycket pengar har Bengt från Gnarp aldrig haft förut. Och inte hans döttrar heller, som tidigt fick veta över telefon att de skulle få dela på hälften.
– Jag ringde upp och frågade om de ville dela på en kvarts miljon. Först blev det tyst i luren. Men efter en liten stund flämtade de allt till, säger Bengt med ett skratt.

Delar ut vinsten – och återser Cypern
Det är fler närstående som kommer att få ta del av Bengts högvinst. Svågern och bästa vännen Anders från Hudiksvall har varit Bengts reskamrat tidigare. I Thailand och Cap Verde bland annat. När pandemin släpper på allvar återupplever de Cypern ihop igen.
– Vi har varit där en gång tidigare. Eftersom jag arbetat där som FN-soldat känner jag väl till miljöerna. Det är en vacker ö som ska bli kul att återse, säger Bengt.

Kanske förverkligar motordröm
Men Bengt har sina alldeles egna drömmar att uppfylla. Mest handlar det om vinster med motorer. Eventuellt kanske det blir en slant över till dessa motordrömmar också.
– Man kanske skulle plocka ut en motorcykel. Det körde jag förut. En bra bil har jag redan. Men det är klart att jag skulle kunna byta upp mig en två, tre modeller, säger Bengt.

Överskott till utsatta unga

Bengt började prenumerera på Miljonlotten för vinsternas skull. Men ju längre tiden har gått, desto mer har han värderat överskottet, som går till arbete mot alkohol- och drogproblem.
– Det är väldigt bra med aktiviteter som håller barn och ungdomar borta från alkohol. I dag finns dessutom en risk att unga börjar med droger. Så ändamålet tycker jag är perfekt.

Jörgen vann halv miljon
Möt fler vinnare
Skrapa lotter och vinn