Jörgen skrapade fram halv miljon.

Jörgen från Värmland vann en halv miljon på Miljonlotteriets vinnardag

Jörgen från Värmland vann en halv miljon i Miljonlotteriets högvinstdragning. En vinst som värmer dubbelt upp. Pengarna ska bland annat gå till solpaneler till huset. 
– Med dagens nya energipriser så kom den här vinsten perfekt, säger Jörgen.

Det var under tisdagen som Miljonlotteriets vinnardag avgjordes på vackra Hällsnäs strax utanför Göteborg. Där hade Jörgen från värmländska Kil chans att vinna högsta vinsten värd 10 miljoner kronor. Efter dragningen stod det klart att han skrapat fram en vinst värd 500 000 kronor.

Vinsten går till solpaneler och ny bil
Jörgen prenumererar på sex lotter varje månad och brukar skrapa dem i ordning. När han skrapat fram lotten som tog honom till vinnardagen blev han tyst. Men sedan dröjde det inte länge innan han hade kom på vad vinsten skulle gå till. Långt före onsdagens festliga vinnardag hade Jörgen bestämt sig för en ny bil och att förse huset med solceller. 
– Den nuvarande bilen ska inte köras så mycket längre och med energipriserna så kom den här vinsten helt perfekt, säger Jörgen.

Köper lotter för att stötta barnaktiviteter
Jörgen kom i kontakt med Miljonlotteriet när familjen flyttade till en mindre ort och barnen började delta i aktiviteter som anordnades av IOGT-NTO-rörelsens barnförbund. Nu när hans barn har vuxit upp känns det ändå som självklarhet att fortsätta prenumerera på lotteriet.
– Det är lotter som bidrar till roliga barnaktiviteter på lokal nivå. Sedan är det dessutom kul och spännande att skrapa lotter, säger Jörgen.

Eva vann halv miljon
Möt fler vinnare
Skrapa lotter och vinn