Birgitta vann 665 467 kronor i Miljonlotteriets dragning.

"Det var overkligt – jag kunde inte ta in summan!"

Birgitta från Skaraborg är en trogen kund som gick med i lotteriet för den goda sakens skull. Nu belönade hon genom att vinna jackpotten på 665 467 kronor.

Birgitta har alltid prenumererat på Miljonlotten för att stötta arbete mot alkohol och droger. När vår vinstcoach når henne är det nästan exakt på tioårsdagen av hennes prenumeration som hon tar emot beskedet om jackpotvinsten på 665 467 kronor.

– Det var overkligt – jag kunde inte ta in summan. När jag ringde till min man efteråt så blev det lika tyst i luren där, säger Birgitta.

Att vinna så mycket pengar hade hon aldrig räknat med.

– På sin höjd trodde jag att jag kunde vinna 5 000 kronor, för att kunna plocka ut en finare kaffebryggare och kanske en vattenkokare, säger Birgitta.

Med den betydligt större vinsten har hon och maken fått börja göra planer. Det kommer att bli lite utdelning till barnen, som även kommer att få följa med när det går att resa igen. En gemensam resa fick de ställa in till följd av pandemin. Med den betydligt större reskassan finns möjlighet till att åka längre.

– Vi kanske kan bila ned i Europa. Jag är mer för att besöka stora städer där det händer något än att ligga på stranden, säger Birgitta.

Hon ser vinsten som en stor bonus då hon gick med i lotteriet av en enda anledning. Att stötta Miljonlotteriets arbete mot alkohol och droger.

– Ändamålet är det som jag uppskattar. Det är ett osynligt behov som finns mitt ibland oss. Och jag är säker på att det är mer omfattande än man tror och vad som syns på ytan, säger Birgitta.

Kjell vann 675 887 kronor
Läs om fler vinnare
Vill du också vinna stort? Skrapa lotter här
Spela bingo