Carina från Åkersberga vann fram 500 000 på en skraplott från Miljonlotteriet

Ville stötta barn – vann en halv miljon hos Miljonlotteriet 

Carina Alfredsson Westberg från Åkersberga vill bidra till att barns bästa sätts i främsta rummet. Därför prenumererar hon på lotter vars överskott går till IOGT-NTO-rörelsen. Som bonus har hon nu haft glädjen att vinna en halv miljon kronor.
– Jag tycker det är viktigt att överskottet går till barn och unga som har det tufft. Tyvärr är det alltför många barn som far illa, säger hon. 

Hemma hos Carina är det lite av ett evenemang när det vankas lotter från Miljonlotteriet. Då samlas familjen och turas om att skrapa. Den här gången var det Erikas tur och efteråt lät hon lotten gå från person till person för att försäkra sig om att hon såg rätt. 

På lotten stod det nämligen att hon hade chans på 5 miljoner och att lägsta möjliga vinsten var 500 000 kronor. 

– Herregud vilken chock det blev, vi skrek och jublade ganska länge och det har varit en otrolig glädje sedan dess, säger Carina. 

Under högvinstdragningen i Göteborg fick Carina välja bland 40 guldkuvert. Hon valde sitt turnummer som visade sig innehålla 500 000 kronor. 

– Det känns fantastiskt, jag är så glad och tacksam, berättar hon. 

På frågan vad Carina och hennes familj ska göra för pengarna svarar hon: 

– Efter 20 tuffa år som sjukpensionär känns det enormt lyxigt att bara kunna gå till affären och handla det vi vill utan att titta på prislappen.

Men självklart finns det en drömlista som hon vill bocka av. På den finns det både ett nytt glasat uterum till deras radhus och en resa till USA. Vad som kommer först återstår att se. 

Beställ lotter som gör skillnad
Läs om hur Miljonlotteriet gör skillnad