Ewa vann 864 635 kronor.

”Äntligen kan vi alla 17 åka på en resa tillsammans”

En alldeles vanlig tisdag förmiddag. Det trodde Ewa där hon stod i köket och fixade lunch innan hon skulle till jobbet som undersköterska inom äldrevården. Då ringer telefonen.

Ewa berättar att hon först tvekade att lyfta luren:

Först ville jag inte svara. Jag tänkte att det är väl ännu en av alla telefonförsäljare som ringer hela dagarna, men vilken tur att jag ändå tryckte fram just det här samtalet, säger Ewa med ett skratt. 

I andra ändan fanns Miljonlotteriets drömcoach, Elisabeth, som berättade att det var just Ewa som blivit årets första Jackpot-vinnare.

Det är ju jättesvårt att ta in när någon ringer och säger att du vunnit 864 635 kronor – du tror ju att det är någon som driver med dig! Jag är fortfarande i lite av ett rus, det snurrar en massa tankar om vad jag vill och nu faktiskt kan göra, som jag inte hade råd med innan!

Shopping och en familjeresa

Sedan försökte Ewa få tag i sin man för att berätta den glada nyheten men han svarade inte, så till sist skickade hon ett sms där det stod ”RING!”. Då ringde en orolig make som snarare väntade sig dåliga nyheter.

När jag äntligen fick honom att förstå att det faktiskt var sant att jag vunnit så mycket pengar, så sa jag: nu ska jag ut och shoppa, bara så du vet! 

Eva och hennes man har fem vuxna barn och för två år sedan bestämde de sig för att alla gemensamt spara ihop till en resa. Då öppnade de ett bankkonto där de sätter in pengar istället för att köpa presenter till varandra vid födelsedagar och jul.

Men tänk, nu kan jag bjuda allihop på resan – vi är 17 personer med alla respektive och barnbarnen – och den summan vi redan sparat ihop kan vi istället använda som fickpengar! 

Vart resan bär av har de ännu inte bestämt, men troligtvis blir det till något varmt ställe i Europa med ”all inclusive”, så att de får tid att rå om varandra.

Det är så sällan vi har möjlighet att samlas allihopa, så vi har verkligen sett fram emot att få ihop till den här resan, men hade jag inte vunnit, så hade vi varit tvungna att spara under ytterligare några år för att få råd att åka. 

Många vinnare 

Ewa har prenumererat på Originallotten till och från genom åren och fått en del mindre vinster. Och en gång vann hon 2 000 kronor. Bland annat har hon tagit ut en hushållsmaskin från Bosch, trådlösa högtalare och sängkläder. 

– Det är ju spännande varje gång man skrapar för det finns ju ändå en möjlighet att vinna stort! Sedan känns det ju extra bra att överskottet går till att stötta utsatta människor så att de kan få ett bättre liv; det finns ju så mycket egoism i samhället idag, så det behövs verkligen.

Läs mer om vår Miljonlotteriets Jackpot
Vill du också vinna Jackpot  bli prenumerant
Sven vann drömresa till Alaska