Helena skrapade fram halv miljon.

”Jag har många oresta resor – nu ska jag bara ta mig dit!”

Hela livet har Helena från Göteborg velat resa tillbaka i historien, men sällan haft råd. Med vinsten på en halv miljon tar hon chansen att se både Stonehenge och Kinesiska muren.

Helena från Göteborg hade först svårt att smälta att hon vunnit så stort. Men nästan i samma sekund hade hon bestämt sig för vad vinstpengarna skulle gå till.
– Under många år har min ekonomi inte varit så bra, så jag har många oresta resor att ta ikapp. Storbritannien med London, Skottland och Stonehenge. Nu ska jag bara ta mig dit.

Har alltid velat besöka Kinesiska muren
Det är ett stort intresse för historia som gör att hon vill ta sig till de brittiska öarna. Så även att göra verklighet av drömmen att besöka Kina, och det som sägs vara världens längsta byggnadsverk. För att kunna lägga till ytterligare ett av de sju underverken på sin lista.
– Jag har redan sett pyramiderna. Nu vill jag se Kinesiska muren. Med sin mångtusenåriga kultur är det något som jag alltid har velat göra. Nu kanske jag ska våga att göra det.
 
Gick med för att stötta medmänniskor
Helena gick med i lotteriet för den goda sakens skull. Hon är själv uppvuxen i ett nyktert hem men vet ändå hur stor skada alkohol och droger kan göra för människor. Då hennes pappa hjälpte både alkoholister och narkomaner i sitt arbete.
– Så jag vet vad lite hjälp på vägen kan göra. Jag har själv sett hur hjälp kan peppa människor till att välja nya banor i livet – och verkligen göra skillnad, säger Helena.

Inger vann halv miljon
Möt fler vinnare
Skrapa lotter och vinn