Klas unnar sig en ny bil efter högvinsten hos Miljonlotteriet.

”Det börjar bli trångt nu – men dubbelparkerar jag får jag plats”

Klas från Täby har byggt upp stora delar av sitt hem med vinster från Miljonlotteriet. Med högvinsten på en halv miljon kronor köper han sin femte bil – och siktar in sig på Gotland.

Klas är en erfaren lottköpare och vinnare. Så när beskedet om högvinsten visade sig på datorskärmen under rättningen av lotterna, tog han mest vinsten med ro.

– Det stod grattis och att jag hade chans på en massa miljoner. Då började jag läsa på och förstod hur mycket jag kunde vinna och välja på för att plocka ut i vinster, säger Klas.

Campingbil för bilsemestrar

Så när Klas under högvinstdragningen på Hällnäs strax utanför Göteborg valde ett kuvert med vinsten en halv miljon kronor, hade han redan klart för sig vad pengarna ska gå till. Det blir en sprillans ny Citroen Berlingo, en rymligare familjebil som är perfekt att använda som campingbil under semestrarna. På sikt kan det bli tal om att bila ut i Europa. Men första anhalten är sannolikt Sveriges största ö.

– Jag gillar Gotland. Det finns mycket och se, och där kan man få den där kontinentala känslan fast man är i Sverige, säger Klas.

”Det är kul med lotterna, att vinna och spara ihop”

Han är en trogen lottköpare och en van vinnare på Miljonlotteriet. Både i hans hem och i hans trädgård finns vinsterna som avslöjar det. En TV, en mikrovågsugn, en högtryckstvätt, en grästrimmer och hela fyra GPS:er hör till vinsterna som han plockat ut genom åren.

– Det är bra grejer som man behöver, men som man inte gärna köper för att det känns dyrt. Och sedan är det kul med lotterna, att vinna och att spara ihop, säger Klas. 

Trogen prenumerant i över 40 år

Av samma anledning har Klas varit Miljonlotten-prenumerant i otroliga 40 år. Det började med lottköp när han bodde i sin första lägenhet – och även där med vinster till hemmet.

– Sedan dess har det bara fortsatt. Det är ett lotteri som verkligen passar mig. Att jag kan samla och spara ihop mina vinster tills jag kan plocka ut något större, säger Klas.

Vinst som kröner bilsamlingen

Nu är alltså hans plan att använda den oväntade högvinsten till en kombinerad last- och campingbil, även om han redan har fyra bilar i garaget i Täby, vilket Klas erkänner med ett skratt.

– Det börjar bli trångt nu, men dubbelparkerar jag så får jag plats. Fast då blir så klart svårt att komma ut. Så det lutar åt att jag får göra mig av med en av de gamla bilarna.

Beställ lotter som gör skillnad
Läs om fler vinnare
Spela bingo
Kjell vann 730 520 kr