Glada vinnare som firar att de tillsammans vunnit tre miljoner.

Tillsammans vann de tre miljoner

Tänk att man kan vinna stort samtidigt som man räddar liv! På Miljonlotteriets högvinstdragning den 28 augusti blev två personer miljonärer och två fick en halv miljon var. En av de som vann en miljon var Anneli, 56 år.

Redan i våras skrapade hon fram en plats i Miljonlotteriets högvinstdragning. Hon och tre andra var garanterade 500 000 kronor med möjlighet att vinna hela 10 miljoner kronor. 

Med stor spänning gick hon fram på scen hon drog ut sin vinstcheck ur en kuvertbox med 100 kuvert. På checken stod det en miljon kronor. 

– Det känns jättefint, sa Anneli när hon fick se sin check. Att både gå härifrån med så mycket pengar och att det går till något bra. 

Lotter som gör skillnad

För varje lottköp som Anneli gjort under sina år som prenumerant på Miljonlotteriet, har hon varit med och bidragit till att göra skillnad i människors liv. En gärning som är värd att belönas.

– Vi är väldigt glada att kunna ge våra kunder chansen att vinna stort, och samtidigt veta att vi tillsammans bidrar till en bättre värld. Då hela överskottet från lotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens viktiga arbete att ge barn och vuxna stöd att komma till trygga alkohol och drogfria miljöer, säger Miljonlotteriets VD Jonatan Hjort. 

Anneli har varit med och bidragit i Miljonlotteriet sedan 2013. Givandet går också hand i hand med personliga skäl. När Anneli och hennes familj var nyinflyttade i Falun hade rörelsens en stor betydande plats för hennes dotter.  

– IOGT-NTO-rörelsens ungdomsverksamhet blev en trygg plats för vår dotter. Där träffade hon vänner och gjorde aktiviteter som stärkte hennes självförtroende och fick henne att känna sig betydelsefull, säger Anneli. 

Önskar sig en resa

På Annelis önskelista står en resa högst upp men hon vill också dela med sig av pengarna till familjen. 

En av de yngsta vinnarna i högvinstdragningen var Evelina Mikaelsdotter, 24 år som vann en halv miljon kronor. Hon ska snart bli mamma för första gången och kommer använda pengarna till att inreda ett fint barnrum till sin kommande bebis.  

Om högvinstdragningen
Miljonlotteriets högvinstdragning sker fyra gånger om året. Då ger skraplotterna Miljonlotten och Resan möjlighet att vinna varuvinster värda upp till 10 miljoner kronor.