Nitlotten förändrade livet för Sofia

Nitlotten som förändrade livet 

Det senaste året har varit tufft för Sofia med separation och sjukdomar, men i februari blev hon en av Miljonlotteriets storvinnare när hon vann en miljon kronor på sin nitlott. Nu ska hon använda pengarna för att starta ett nytt liv.

– Först trodde jag att jag vunnit något man var tvungen att gå och hämta, typ en säng. Sen berättade man att jag vunnit en miljon! Då trodde jag att någon höll på att luras med mig. Dagen efter ringde jag till Miljonlotteriet två gånger för att dubbelkolla att det var sant. Nu har jag fått in pengarna på kontot och vet att det är sant, säger Sofia.

Det har varit ett svårt år för Sofia som började med att hon opererade ut sin blindtarm. Efter det kom sjukdomsbeskeden på löpande band med diabetes, astmaattacker, insulinkurer och till råga på allt krockade hon med bilen. Under året har hon även valt att separera från sin sambo.

– Förra lördagen fyllde jag 27 år. Jag har verkligen fått den bästa födelsedagspresenten, en chans att starta ett nytt liv! Genom pengarna jag vunnit kan jag köpa en egen lägenhet och starta om, fortsätter hon

Dagen då jag pratar med Sofia har hon varit på stan i Luleå och shoppat. Under de senaste fyra åren har hon gått ner 30 kilo och alla hennes kläder är för stora. Efter vinsten har hon bestämt att gå ut och köpa en helt ny garderob.

– Jag kan verkligen säga att pengar inte är allt. Men det underlättar när man behöver starta om sitt liv, då gör det än så förbannat lycklig.
Nu hoppas Sofia att det kommande året ska bli bättre. Förutom ny lägenhet till sig själv vill Sofia även köpa något till sin mamma.

– Mamma har varit med och stöttat mig under en svår tid och jag vill verkligen unna henne en ny bil. Sen ska vi ut och resa. Jag älskar Grekland och speciellt Rhodos, där har jag varit flera gånger och vill gärna åka tillbaka, berättar Sofia.

Rita vann 6,3 miljoner
Möt fler vinnare

Vill du också vinna stort? Prova våra lotter och ta chansen