Solveig kan vinna 5 miljoner.

Solveig är garanterad en halv miljon

När Solveig vaknade upp en morgon i våras trodde hon att det skulle bli en helt vanlig dag. Det blev det inte. Istället gick hon och la sig på kvällen en halv miljon rikare. Minst.

Den här dagen, som skulle förändra allt, utspelade sig i maj i år. Solveig var hemma med sin son och skrapade sina prenumerationslotter från Miljonlotteriet. Plötsligt insåg hon att hon skrapat fram en chans på fem miljoner. 

Först trodde jag inte att det var sant, så jag bad min son dubbelkolla, och det var sant, säger hon och skrattar.

"Chans på fem miljoner" innebär att Solveig är garanterad en vinst på minst en halv miljon kronor. Men slutsumman kan sluta på hela fem miljoner. Hur det slutar vet hon i början av nästa år. Då kommer hon ta med sig sina föräldrar till Göteborg för att delta i Miljonlotteriets årliga Vinnardag, där hon kommer få dra sin slutvinst. Än så länge har Solveig inga planer på vad hon ska göra med vinsten.

Det får jag se i januari. Jag har köpt lite smågrejer redan nu, exempelvis ett stort parasoll för uteplatsen, men jag vill vänta till januari innan jag bestämmer vad jag ska göra med resten, berättar hon. 

Solveig har varit prenumerant hos Miljonlotteriet i mindre än ett år. Det som fick henne att bli kund var det goda ändamålet. Att viljan att hjälpa andra skulle göra henne rik hade hon aldrig kunnat ana.

Jag har haft riktig tur. Jag halkade in på Miljonlotteriet på ett bananskal, tänkte att jag kunde vara med ett tag för att stödja det goda ändamålet och så vann jag, säger hon skrattande

Vill du också vinna stort? Ta chansen!
Roger kan vinna storvinst
Möt fler vinnare

Fakta om Miljonlotteriet:
Miljonlotteriet är en av Sveriges största och äldsta speloperatörer. Hos oss kan du prenumerera på skraplotter, spela bingo och skrapa lotter online. Dessutom kan du köpa lotter i butik. Överskottet från Miljonlotteriet går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. Det är vinst på i snitt var femte lott och som mest kan du vinna 5 miljoner.