Svante från Slussfors vann halv miljon.

”Nu bygger jag en stuga och flyttar hem”

Svante från Slussfors vann 500 000 kronor i Miljonlotteriets högvinstdragning. Pengar som sannolikt ska gå till en fyrhjuling, ett nytt släp – och ett Attefallshus med sommarkänsla.

När det var dags för Svante i högvinstdragningen på Hällnäs strax utanför Göteborg funderade han länge. Till slut föll valet på kuvert nummer 54 i ordningen, med anspelning på årtalet då hans pappa också vann stort i ett lotteri. Valet gav Svante en halv miljon kronor.

– Det blir nog en fyrhjuling, ett nytt släp och kanske ett Attefallshus som kan fungera som en liten sommarstuga, säger Svante, som trivs bäst i eller nära den norrländska naturen.

En dröm att komma närmare fjället

Tomten finns redan. Där ligger i dag föräldrahemmet som han ärvt och delar med sina syskon. Med vinsten ges Svante möjlighet att bygga något eget, i ett ännu lite mera fjällnära läge än han bor nu. Det skulle göra det enklare för skoterturer upp på fjället.

– På sikt kanske jag flyttar dit när det blir dags för pensioneringen, säger Svante.

Vunnit en resa tidigare

Han gick med i Miljonlotteriet för över 20 år sedan och har vunnit både smått och stort tidigare. Bland annat vann Svante en resa värd 10 000 kronor för några år sedan. Andra lotter har han slutat med men prenumeration för Miljonlotteriet har rullat på.

– När en person har problem och inte inser det, då är det bra om det finns hjälp att få, säger Svante och nämner att han även uppskattar lotteriets arbete för barn och anhöriga.

Vill du också vinna? Skrapa lotter här
Veronica vann dubbla vinster
Spela bingo
Upptäck de senaste vinstnyheterna