Veronica vann 300 000 på fredagen den 13:e.

”Nu är fredag den 13:e min turdag”

Veronica från Ludvika skrapade sina Miljonlotter för att vända en fredag den 13:e till en riktig turdag. Vinstlotten gav 300 000 kronor som går till en elbil eller ett renoverat hem.

Ibland kan en vinst betyda extra mycket. Det vet Veronica som under sommaren förlorade sin mamma, och bara en vecka efter begravningen skrapade fram sitt livs drömvinst.

– 300 000 kronor. Det vände hela livet. Ena stunden bara sorgen, men nu fick jag det här roliga att tänka på. Livet är verkligen en berg- och dalbana, säger Veronica.

Roliga lotter – och vettigt ändamål

Det var just mamman som fick henne att upptäcka Miljonlotteriet. Mamman var också prenumerant, och när Veronica fick ett erbjudande att gå med, tvekade hon aldrig. Så länge hon kan minnas har hon alltid skänkt pengar till välgörenhetsorganisationer.

– I fallet med Miljonlotteriet får jag roliga lotter att skrapa samtidigt som jag vet att pengarna går till en vettig sak. Jag har inte haft någon hemsk barndom med alkohol själv, men vet att det finns många barn som är utsatta under sin uppväxt.

Funderar på elbil – eller husrenovering

I den chockblandade förtjusningen över vinsten har Veronica funderat mycket på vad hon ska välja. Av samma anledning har tagit hjälp av Miljonlotteriets vinstcoach, som guidat henne bland de många leverantörerna och möjligheterna.

– Jag har förstått att det finns mycket att välja på. Det jag har tänkt på själv är om jag skulle uppgradera min bil ordentligt till en elbil. Eller om vi skulle ta och göra om här hemma. 

Allt tack vare en vinstlott, som alltså skrapades på en fredag den 13:e.

– Så nu är det en riktig turdag för mig, säger Veronica och skrattar.

Beställ lotter som gör skillnad
Läs om fler vinnare
Spela bingo
Klas vann halv miljon