Benthe fick en ny chans i livet tack vare IOGT-NTO-rörelsen

Benthe fick en ny chans

Benthe Såstad har haft ett svårt liv och en jobbig uppväxt. Tidigt började hon missbruka alkohol och andra droger och när det var som sämst förlorade hon vårdnaden av sina barn och var hemlös.

miljonlotteriet

För två år sedan fick hon en nystart genom att börja på Vännplatsen i Göteborg. 

– Det var bara vin, vin, vin hela dagen. Jag blev aldrig full och det gick inte att se att jag hade druckit, men jag höll på att dricka ihjäl mig, berättar Benthe

.

När allt var som svårast blev hon kallad till Arbetsförmedlingen, genom dem fick hon en plats på Vännplatsen Second Hand i Torslanda utanför Göteborg. Vännplatsen är ett socialt företag inom IOGT-NTO-rörelsen som stödjs av Miljonlotteriet och arbetar för att stötta människor som hamnat utanför samhället och behöver en väg tillbaka. 

Bli prenumerant och gör skillnad.

Fakta om Vännplatsen
Vännplatsen startade 2011 av föreståndaren Stefan Ström. Sedan dess har affären vuxit och i dag är personalstyrkan upp till tio personer på en dag med hög sysselsättning. Vännplatsen och andra sociala företag inom IOGT-NTO-rörelsen möjliggörs tack vare Miljonlotteriet. Allt överskott från Miljonlotteriet går till insatser för att minska användandet av alkohol och andra droger samt att stärka människor som lider av missbruk att förändra sina liv. 

Här kan du läsa mer om Sociala företag.