Max fick en trygg plats tack vare Miljonlotteriets kunder

Från kaos till trygghet 

När mamma luktar konstigt och inte kan gå  – då står inte hemmet längre för något tryggt. Det vet Max. För honom var hemma lika med en klump i magen.

Inga barn ska behöva växa upp så som Max gjorde. När hans mamma drack blev hon oberäknelig och Max kunde aldrig veta hur hon skulle vara när han kom hem. Det gjorde att han levde med en ständig oro. Helgerna var värst, det var då hon drack som mest och det var också då det blev som mest bråk.

– Vid ett tillfälle bar jag upp henne för trapporna och hon sa "du är en så himla bra son". Då minns jag att jag tänkte "och du är en så himla dålig mamma".  

Max tog varje chans han kunde att komma hemifrån och Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, blev hans livsviktiga andningspaus. 

– UNF blev en trygg plats för mig. Där kunde jag andas och min oro minskade ju mer involverad jag blev i alla aktiviteter.

Det var genom UNF som Max förstod att hans mammas beteende inte var normalt. Det var mycket tack vare stödet där ifrån som han orkade ta sig igenom processen att flytta ifrån sin mamma till sin styvpappa istället.

– Jag vill säga tack till alla lottköpare. Utan er hade kanske inte UNF funnits och då hade inte jag fått den tryggheten.  

I dag är Max 23 år gammal. Han vet hur det känns att inte ha en plats värd att kallas för hemma. Nu ger han själv stöd åt unga som behöver trygghet och en plats fri från alkohol och andra droger. Detta möjliggörs tack vare överskottet från Miljonlotteriet.

Som prenumerant ger du fler som Max chansen till stöd, samtidigt som du kan vinna din egen dröm. Bli prenumerant eller skrapa en lott. 

Se hela Max berättelse