Trygg Fritid är en verksamhet som hjälper utsatta.

Trygg fritid för utsatta barn

För barn som har det tufft hemma kan en paus i vardagen betyda allt. Det är en chans att komma ifrån tillsammans med vänner. Och med vuxna som alltid finns där, även under lov när skolan och stora delar av övriga samhället håller stängt.

För barn som lever i missbruksmiljö är hemmiljön ofta förknippat med ensamhet och oro. För dessa barn gör ett par dagar på läger eller återkommande roliga aktiviteter stor skillnad i vardagen. Att få komma iväg för en stund innebär inte bara utflykter, korvgrillning och kojbyggande, utan ger även vänner och trygghet för livet.

En famn som alltid är öppen
Genom chansen till att få delta i aktiviteter för barn och unga finns alltid kompisar att träffa för att bara ha kul en stund. Men där finns också trygga och närvarande vuxna, även under skollov och andra ledigheter när stora delar av samhället stänger ned. I vanliga fall har många barn en trygghet att luta sig mot i skolan. Annorlunda är det under somrar och många högtider, när behovet av att komma ifrån ofta är som störst.

Fritidsaktiviteter som välkomnar alla
Varje år arrangerar IOGT-NTO-rörelsens barnförbund och nykterhetsrörelsens scoutförbund flera hundratals läger runt om i landet och många aktiviteter som ger en skojiga stunder i vardagen. Hit är alla barn välkomna, oavsett hemförhållanden eller krav på ekonomi. Här får barnen lov att bara vara barn tillsammans. Så som det ska vara under roliga stunder och skollov som är värda att minnas. Det är fritid som aldrig stänger ute någon utan välkomnar alla.

Vill du vara med och göra skillnad? Beställ lotter i dag, så har du dessutom har du chans till en vinst som kan förändra ditt liv. Vi tycker nämligen att goda gärningar är värda att belönas.