När du köper lotter från Miljonlotteriet är du med och bidrar till tusentals vackra julminnen för utsatta barn

Drömmen om en vit jul

Rangliga pepparkakshus, glittrigt julpyssel och handskrivna brev till tomten. En önskan om snö och hårda paket. Julen är verkligen barnens högtid, men tomten kommer inte till alla. För tusentals barn är julhelgen inte alls så magisk som den borde vara. Det vill vi ändra på. När du köper lotter från Miljonlotteriet ger du den bästa julklappen till utsatta barn.

När lamporna på fritidsgården släcks och vaktmästaren låser dörren till skolan känner sig många barn ensammast i världen. För dessa barn, som har det jobbigt hemma, innebär julledigheten ensamhet och oro istället för lyckorus och glädje. Då behöver de någon som finns där. Och en plats att vara på. Det är precis det IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit Jul handlar om. Att skapa trygga och roliga aktiviteter för utsatta barn och unga under julledigheten.

En önskan om julefrid

Julefrid och fina julminnen ska inte behöva stå på något barns önskelista. Men det gör det. I Sverige lever 200 000 barn i ett hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. För dessa barn är hemmet ofta förknippat med en klump i magen. Enda gången det är okej att ett barn har ont i magen på jul är när hen ätit för mycket pepparkaksdeg. Inte för att man är orolig över att mamma eller pappa ska dricka för mycket. 

Du gör skillnad

Tack vare överskottet från våra lotter kan IOGT-NTO-rörelsen anordna hundratals julaktiviteter där tusentals barn får pyssla, dansa runt granen, äta julmat och skratta tillsammans med andra. Långt bort från missbruksmiljöer. Förra året kunde vi ge 10 700 barn och unga fina julminnen. I år hoppas vi på ännu fler.  För barnens ögon ska glänsa på julafton. Av förväntningar, glädje och magi – inte av tårar.

Skrapa Miljonlotteriets Vit Jul-lott