När du köper lotter från Miljonlotteriet är du med och bidrar till tusentals vackra julminnen för utsatta barn

Ge fler barn en jul att längta efter

I allt för många hem tar julstämningen slut redan innan den första snapsen. För barn som lever  nära inpå missbruk kan IOGT-NTO-rörelsens jullovsaktiviteter vara skillnaden som räddar jullovet. 

Julen är barnens högtid. En rolig tid på året som är fylld av förväntningar och önskningar som faller in. Men för utsatta barn kan jullovet vara motsatsen, när högtidens dryckestraditioner förstör och tar föräldrarnas uppmärksamhet. Jakten på att få fira en lika perfekt jul som alla andra spär ofta på oron i en redan stökig hemmamiljö. Missbruk gör att allt för många svenska skolbarn längtar efter att skolan ska börja igen redan på julavslutningen.

Julfiranden där barnen får vara barn

Det är för dessa barn som ditt lottköp eller bingospel gör extra skillnad under julen. Tack vare ditt bidrag kan IOGT-NTO-rörelsen bjuda in till roliga aktiviteter som får barnens julledighet att glimra och glänsa, oavsett förutsättningar hemma. Mötesplatser där alla barn bara kan få vara barn.

En famn som är öppen hela lovet 

När stora delar av samhället stänger ned håller IOGT-NTO-rörelsen öppet ända fram till skolstarten. Tillsammans skapar vi julstämning som är tillgänglig för alla. För att alla barn är värda att gå på julledighet med en härlig känsla i magen och få jullov som är minnesvärda.

Digitala julaktiviteter som är coronasäkra

Den här julen genomförs julaktiviteterna med anpassningar som gör det möjligt för barnen att träffas under säkra och smittfria förhållanden. Alla fysiska träffar ersätts med digitala möten där deltagarna kan ses och ha kul över nätet. Dessutom anordnas aktiviteter som kan utföras av familjer enskilt.

Fakta: Ditt lottköp bidrar till jullov som välkomnar alla
• Genom initiativet Vit jul skapar IOGT-NTO-rörelsen barn- och ungdomsaktiviteter under lovet.
• Förra året anordnades 245 aktiviteter som nådde cirka 10 000 barn och unga i 84 kommuner.
• I år planeras minst för lika många, då corona-viruset riskerar att stänga ned mycket annat.