Hitta din bingofavorit

Variation förnyar. Det finns flera olika varianter av bingospel och här ser vi de som du kan spela hos oss på Miljonlotteriet. Och du – där är många fler spel på gång!

Klassisk 
I ett klassiskt bingo kommer du se och spela på en lite mindre del av bingobrickan om 5x5 rutor. Alltså en tredjedel av en hel bricka. Det här är din spelplan. Och nu gäller det att få bingo så fort som möjligt - klassisk bingo går snabbt!

Pricka in en vågrät, lodrät eller diagonal rad för att få en radvinst = bingo! Har du dessutom fått en hel rad inom ett visst antal bollar vinner du en jackpott!

Mönsterbingo 
En mycket rolig speltyp där du istället för raka och diagonala rader får Bingo när du skapat ett mönster på din spelbricka. Här kommer du, precis som på klassiskt bingo se 5x5 rutor, det vill säga en tredjedel av en hel Bingobricka. Du kommer tydligt se vilket mönster du ska fylla i spelet för att få Bingo på din bricka.

För att kamma hem vinsten behöver du fylla mönstret och gör du det inom ett visst antal bollar tar du även hem jackpotten! 

Variantbingo
I ett variantbingo spelar du på en hel bingobricka med 75 rutor. Och här är vinstchanserna lite extra stora. Under en spelomgång görs inte mindre än 5 deldragningar! Vid den första dragningen är det 1 rad som gäller, i de kommande deldragningarna behövs 2 rader, 3 rader och så vidare till 5 rader som är den 5:e och sista dragningen. Har du dessutom fått 5 rader (full bricka) inom ett visst antal bollar vinner du en jackpott!

Jackpott!
Den absolut högsta vinsten man kan få i ett bingospel. För varje bricka som köps avsätts en viss procent till en jackpott som vid sidan av din chans att få bingo i spelet växer sig större och större. Alla som spelar har precis lika stor chans att vinna en jackpott och det är helt och hållet slumpen som avgör. För att jackpotten ska slå ut ska du få bingo inom ett begränsat antal bollar. Ofta hänger det ihop så att jackpotten går ut lite mer sällan ju högre den är och ju dyrare ett spel är att spela. Den kan upplevas lite svårt att nå men chansen finns - visst är det spännande!

Detaljer kring dessa siffror syns tillsammans med våra spel på siten eller om du läser här lite längre ner på sidan.

Nu kan du allt om olika bingotyper, eller hur? Då är det dags att kika närmare på alla roliga spel som du bara hittar hos oss på Miljonlotteriet. Nedan kan läsa om mer om alla våra bingospel och hur de spelas. Det är inte alltid som alla spel spelas i bingolobbyn utan vi försöker variera utbudet av spel. Det kan också komma lite tillfälliga besök till exempel Kärleksbingo eller schlagerbingo. Håll utkik på hemisdan eller prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du säkert inte missar något! 

Miljonlotteriets bingospel Stjärnjacken

Stjärnjacken 
Jackpotten startar på 20 000 kronor, stiger snabbt uppåt och blir din om du får full bricka inom 51 bollar. I denna variantbingo deltar i totalt fem deldragningar. I den första får du bingo på vågrät rad, lodrät rad eller diagonalen. I de tre kommande deldragningarna är det vågräta rader som gäller. I den femte och sista ska du ha full bricka för att ha chans på spelets eftertraktade jackpott. Spelet startar när fyra spelare med minst åtta köpta brickor gått med. Du kan ha upp till 24 brickor per omgång. Vinstandelen för Stjärnjacken är 50 %. Av din insats går 12 % till jackpotten och 38 % avsätts till den aktuella spelomgångens vinstpott.

Miljonlotteriets bingospel Tornadobingo

Tornadobingo
Tornadobingo är mönsterbingon som inte gör någon besviken. Bingo får du när du fyllt mönstret av en hel ram. Och varje gång jackpotten går ut får vinnaren halva vinstsumman – resten delas mellan övriga spelare! Jackpotten startar på 5 000 kronor och faller ut vid bingo inom 42 bollar. Du har en jackpottchans per köpt bricka. Spelet startar när fyra spelare med minst åtta köpta brickor gått med. Du kan ha upp till 24 brickor per omgång. Vinstandelen för Tornadobingo är 50 %. Av din insats går 7 % till jackpotten och 43 % avsätts till aktuell spelomgångs vinstpott.

Miljonlotteriets bingospel Tvåkronan

Tvåkronan
Detta snabba bingospel blir ditt för bara två kronor! Jackpotten startar på 3 000 kronor och faller ut vid bingo inom åtta bollar. Busenkelt och hur kul som helst, precis som ett klassiskt bingo ska va! Spelet startar när fyra spelare med minst åtta köpta brickor gått med. Du kan ha upp till 24 brickor per omgång. Vinstandelen för Tvåkronan är 50 %. Av din insats går 10 % till jackpotten och 40 % avsätts till aktuell spelomgångs vinstpott.

Miljonlotteriets bingospel Zoobaloo

Zoobaloo
Zoobaloo består av fem dragningar och jackpotten, som startar på 5 000 kronor, faller ut vid bingo inom 56 bollar. Spelet startar när fyra spelare med minst åtta köpta brickor gått med. Du kan ha upp till 24 brickor per omgång. Vinstandelen för Zoobaloo är 49 %. Av din insats går 12 % till jackpotten och 37 % avsätts till aktuell spelomgångs vinstpott.

Miljonlotteriets bingospel Femkronan

Femkronan 
Billigt variantbingo med fantastiska vinstchanser. Jackpotten startar på hela 1 000 kronor och blir din om du får jackpott med full bricka inom 55 bollar. Spelet startar när fyra spelare med minst åtta köpta brickor gått med. Du kan ha upp till 24 brickor per omgång. Vinstandel för Femkronan är 50 %. Av din insats går 15 % till jackpotten och 35 % avsätts till aktuell spelomgångs vinstpott.

Miljonlotteriets bingospel Stjärnskottet

Stjärnskottet
Populära Stjärnskottet är variantbingon där jackpottarna avlöser varandra i snabb hastighet. Jackpotten startar på 200 kronor och faller ut med full bricka inom 60 bollar. Spelet startar när fyra spelare med minst åtta köpta brickor gått med. Du kan ha upp till 24 brickor per omgång. Vinstandel för Stjärnskottet är 50 %. Av din insats går 13 % till jackpotten och 37 % avsätts till aktuell spelomgångs vinstpott.