Miljonlotteriets bingoskola

Välkommen till vår bingovärld!

För att du ska vara väl förberedd när du tågar in i bingorummet har vi satt ihop en liten kurs. Vi hoppas att den får dig att känna dig som ett proffs från start!

1. Först och främst…

Det kanske är en självklarhet, men för att detta ska vara en vattentät kurs om hur du spelar bingo hos oss behöver vi börja helt från början.  Och det är att skapa ett kostnadsfritt spelkonto hos oss. Ett spelkonto öppnar inte bara dörrarna för vårt bingorum, utan för hela Miljonlotteriet med allt vad det innebär. 

Hur som helst, börja med att skapa ett spelkonto. Det kan du göra här

2. Logga in och ta dig till bingosidan

Med ett rykande färskt, eller sedan länge invigt, spelkonto är nästa steg att logga in på miljonlotteriet.se. När det är gjort kan du ta raka vägen till bingorummet.  När du kommer till bingosidan kommer du att mötas av två alternativ. Bingorum 1 och Bingorum 2. Vad är skillnaden, och vart ska du?  Kanske kan dessa rader göra dig bekväm i ett val:

Bingorum 1 – hit ska du om du vill ha chans att träffa en chattvärd, omges av andra bingospelare och småprata med dem alla i bingochatten. Här inne utspelar sig dessutom chattspel och tävlingar under kvällar och helger.

Bingorum 2 – om du vill ha en något lugnare miljö är detta rummet något för dig. Här inne är det inte riktigt lika mycket folk, och ytterst sällan en chattvärd på plats. 

3. Hur köper man en bricka?

Inne i bingorummet rullar bingospel hela tiden. Det är toppenbra om suget plötsligt infinner sig. Oavsett tid på dygnet kan du alltså mötas av ett pågående bingospel så fort du glider in i bingorummet. Under tiden som spelet spelas klart kan du köpa en bricka till nästa omgång. Du kan se hur lång tid det är kvar till nästa spel på klockan som räknar ner. För att ett spel ska gå igång behöver det dock vara minst fyra spelare som köpt minst 2 stycken brickor var. Det är lätt som en plätt att köpa en bricka. Du behöver bara klicka på knappen ”Köp bricka till nästa spel”. När du gjort det kan du välja hur många brickor du vill köpa. Du ser också priset i den stora rosa köpknappen, som du behöver trycka på för att slutföra ditt köp. Sedan är det bara att hålla tummarna!

4. Hur spelar man?

Bingo handlar om att fylla sin bricka med så kallade duttar. Varje bingoboll har en bokstav och ett nummer, som med lite tur även finns på din bingobricka. När en boll kommer rullande, behöver du observera bokstaven och siffran. Målet är att få en duttad vågrät, lodrät eller diagonal rad. Eller en hel duttad bricka. Det är så du vinner.

På Miljonlotteriet är det busenkelt att spela bingo. Helt ärligt behöver du inte göra något alls efter att du har köpt din bingobricka. När du köpt din bricka och spelet drar igång sker en automatisk duttning på dina bingobrickor. Under kugghjulet kan du även ställa in färg och symbol för dina duttar.

5. Radvinster

Det finns olika typer av vinster på våra bingospel. Hur mycket du vinner beror på hur många bingospelare som spelar på det pågående spelet. Du kan se antalet spelare och hur stor den totala vinstpotten är direkt i spelet. Potten växer för varje köpt bricka och det är den som används för att betala ut radvinster.

När du prickat in en vågrät, lodrät eller diagonal rad är du vinnaren av en radvinst och får då en del av vinstpotten. Ibland får du varenda krona, ibland är det fler än du som vinner och då delar ni vinsten broderligt. Du ser vilka som är närmast vinst på ”topp 5” till vänster. 

6. Jackpottar 

Det är ingen hemlighet att alla strävar efter en jackpott. När du lyckas få en bricka full av duttar inom ett visst bollutrop är det du som vinner jackpotten. Hur stor jackpotten är beror på vilket spel du spelar. För varje spelomgång ökar jackpotten eftersom en viss del av alla sålda brickor adderas på jackpottsumman. Hur många bollutrop som krävs för jackpott är olika, men du kan alltid se hur många bollar som gäller uppe till höger på spelet. Här kan du läsa mer om våra jackpottar.

En kontantvinst betalas alltid ut till din spelplånbok. Skulle ditt spel av någon anledning avbrytas, till exempel om du tappar din internetuppkoppling, så är du ändå alltid med i dragningen och går inte miste om någon vinstchans. Du kan se en repris på spelet på Mina sidor.

7. De olika bricktyperna

Snabba, långsamma och vissa med ett tjusigt mönster. En bingobricka kan både se olika ut, och fungera olika. 

Klassisk – som namnet avslöjar är detta en klassiker. Ett original. Bingobrickan är liten och det gäller att få bingo så fort som möjligt. Detta är snabbt spel alltså! Pricka in en vågrät, lodrät eller diagonal rad för att få en radvinst. På detta spel finns fem chanser till radvinst. Få full bricka inom det sagda bollutropen för att få jackpott. 

Mönsterbingo – även detta namn säger allt. Här handlar det om att pricka in ett visst mönster för att få bingo. Viket mönster det är syns tydligt eftersom dessa rutor är markerade. För att kamma hem radvinsten behöver du fylla mönstret, och jackpotten blir din när hela brickan är full inom maxtaket på bollutrop. 

Variantbingo – det här är ett populärt bingospel. När man spelar variantbingo gör man 5 deldragningar, vilket innebär fler vinstchanser. Vid den första dragningen är det en rad som gäller, i de kommande deldragningarna behövs 2 rader, 3 rader och så vidare till 5 rader den femte dragningen. Har du dessutom fått 5 rader inom ett visst antal bollar vinner du en jackpott!