Kristinas nitlott förvandlades till en ny bil värd 400 000 kronor.

Hästintresset ledde fram till högvinsten

Sommaren 2017 bestämde sig Kristina och hennes väninna för att tillbringa en vecka på ridsports-VM i Göteborg. Det visade sig bli en riktig vinnare!

En av dagarna när de gick runt bland alla utställare på området, stannade de till vid Miljonlotteriets monter. Här fick Kristina ett erbjudande att prenumerera på våra lotter och samtidigt få en hotellweekend på köpet. 

– Min väninna, som redan är med i Miljonlotteriet, tyckte att det var en strålande idé, eftersom jag då kunde bjuda med henne på en mini-semester, berättar Kristina med ett skratt.

Samtalet alla vill ha

Kristina gjorde slag i saken och fortsatte sedan att njuta av hästtävlingarna och Göteborg. Något större hopp om storvinsten hade hon inte, men något kunde det ju alltid bli.

Sedan dess har hon vunnit några mindre summor som satts in på vinstskontot. 

– Jag har bland annat plockat ut ett par fina kuddar ur vinstshoppen som nu pryder soffan därhemma. 

Resten av pengarna har hon låtit ligga kvar för att de förhoppningsvis ska växa, så hon kan välja något extra fint och dyrt i framtiden. 

Så i förra veckan ringde mobilen när hon satt i ett möte. Egentligen får hon inte ta emot samtal på jobbet som kokerska på en skola, men hon gjorde ett undantag eftersom det nästan aldrig brukar ringa på arbetstid. I andra ändan av luren fanns Miljonlotteriets drömcoach som ville meddela att Kristina var den som vunnit på sin nitlott i den senaste dragningen.

– Jag trodde inte det var sant! Jag hörde att hon som ringde sa att hon var från ett lotteri, så jag trodde att de skulle sälja något och blev nästan lite irriterad. Jag vet faktiskt inte om det sjunkit in ännu, tänk en bil värd 400 000!

”Att stanna var ett bra val”

I januari funderade Kristina på att sluta prenumerera på lotterna, så hon ringde till Miljonlotteriets kundcenter och fick prata med Anton. Han berättade att det snart var dags för en ny högvinstdragning och sa att hon kanske skulle stanna åtminstone över den perioden. Och det var just i nästa lottutskick som turen var framme för Kristina.

– Det är ju helt ofattbart!! Jag hade inte en tanke på att jag kunde vinna en sådan här stor vinst – och dessutom redan på lotterna som skickades ut månaden efter, tack Anton för att du fick mig på bättre tankar!

Vad sa dina kollegor när de hörde vad som hänt?

– De blev jätteglada och gratulerade mig såklart Sedan sa de att: nu måste du köpa en ny mobil! Jag är inte så intresserad av alla nya digitala prylar och har bara en gammal väldigt osmart telefon, så de tycker att det är dags att jag byter upp mig, skrattar Kristina.

Allt överskott från Miljonlotteriet går direkt till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter. Så genom att Kristina och alla andra fortsätter köpa lotterna, får utsatta människor möjlighet att delta i olika aktiviteter långt bort från missbruk och otrygghet, som till exempel kamratstöd, sommarläger och Vit Jul.

– Det är ju allt fler som behöver hjälp och stöd, så det känns jättebra att mina pengar faktiskt gör nytta på samma gång som jag har chansen att vinna något fint, säger Kristina.

Kerstin vann bil – på nitlotten
Vinn stort i Andra Chansen
Möt fler av Miljonlotteriets vinnare