Miljonlotteriets överskott på 120 miljoner ger fler barn en fin sommar

En sommar att minnas

Under hela sommaren har det anordnats läger, samlingar och aktiviteter inom IOGT-NTO-rörelsen som både varit roliga och livsviktiga barn för barn och unga. Tack vare överskottet från Miljonlotteriet har det varit möjligt. Tack till dig som kund som gjort skillnad för de tusentals barn som deltagit på mer än 70-talet läger som fått en sommar att minnas.

840 000 lägertimmar. 120 000 hjulningar. En halv miljon kramar. Ett oändligt antal skratt. En del saker går inte att värdera i kronor och ören. Men utan de 120 miljoner som överskottet från Miljonlotteriet genererar årligen till IOGT-NTO-rörelsen, hade inte detta varit möjligt.

Ett avgörande stöd. Det kallar Mona Örjes, förbundsordförande i Junis, pengarna de får varje år från Miljonlotteriets överskott. I våras delades 120 miljoner kronor ut till IOGT-NTO-rörelsens olika verksamheter.

– Det betyder oerhört mycket och ger oss möjlighet att kunna erbjuda barn oavsett bakgrund utvecklande aktiviteter på fritiden. Junis medlemsavgift endast är 40 kronor per år, pengar ska inte vara något hinder för att vara med. säger Mona Örjes 

Även Nykterhetsrörelsens Scoutförbund anordnar sommarläger runtom i landet. Då engageras deltagarna i gemensamma uppgifter som tältboende och matlagning. Dessutom arrangeras mängder av aktiviteter, allt från kanotpaddling till filmkurser.

– Oftast är detta barnens stora sommaräventyr, de är oerhört glada och det är spännande att träffa andra ungdomar. För många är det bara kul att vara borta från föräldrarna, medan andra har en tuff hemmiljö och lägret blir en social återhämtning för dem, berättar Fredrik Torberger från Nykterhetsrörelsens scoutförbund

Ge fler barn chansen att utvecklas i en rolig och trygg miljö genom att bli prenumerant eller skrapa en lott. Du har chansen att bli miljonär på samma gång!

Maja blev drogfri och ser ljust på framtiden
Alicia fick en ny chans i livet
Lotten som räddar liv