Var en bra vän i sommar

Vi vill ge alla barn en fin sommar!

Sommaren ska vara en lycklig tid, speciellt för de unga. Men idag har hundratusentals barn i Sverige det svårt hemma och känner sig ensamma när lovet närmar sig. I sommar satsar Miljonlotteriet tillsammans med IOGT-NTO-rörelsen på att fler barn ska få en trygg och minnesvärd sommar.

Sommarlovet är inte blomstrande för alla barn. Det vill vi ändra på! Därför sätter vi extra fokus på hur vårt överskott gör skillnad för barn och unga under sommaren genom kampanjen Var en bra vän i sommar. Vi vill med detta initiativ berätta om sommaren och hur viktigt det är med vänner men också hur vi tillsammans gör skillnad.

Det är inte säkert det bli sommarlov för alla barn
Under juni går cirka 1,1 miljoner barn på sommarlov, men tyvärr ser inte alla fram emot detta. Ett stort antal barn i Sverige lever i en jobbig hemmamiljö. Mörkertalet är stort men man beräknar att mellan 100 000–385 000 barn lever i familjer där någon vuxen har ett problematiskt förhållande till alkohol.

Tillsammans gör vi skillnad
Var en bra vän i sommar fokuserar på hur viktigt det är för barn med vänner. Vilken skillnad det gör för barn och unga att ha ett sommarlov med äventyr och glädje tillsammans med trygga vuxna och massor av vänner. Tack vare dig som kund är det möjligt för IOGT-NTO-rörelsen att arrangera alla aktiviteter. Under 2016 arrangerades över 450 aktiviteter och nådde fler än 4000 barn. I år vill vi nå ännu fler barn. 

Var en bra vän i sommar
Att köpa Tjugan är ett enkelt och bra sätt att stödja aktiviteterna som görs under sommaren. Ge bort en Tjugan till en vän och berätta att den är viktig för dig. Det gör inte bara dig och din vän glada. Utan även alla de barn som får ett härligt sommarlov. 

Skrapa Tjugan direkt eller köp den i välsorterade butiker som ICA, Coop, Citygross, Willys, Direkten samt ATG-ombud. Lokala avvikelser kan dock förekomma.

Var en bra vän i sommar!

Maja har lämnat missbruket bakom sig
Arne fick en ny chans i livet
Alicia vågar titta framåt igen