Våra chattspel

Här är en guide i vår djungel av chattspel. Du har nytta av denna så fort en chattvärd är på plats och bjuder på chattspel i alla dess former. Lär dig den utantill och du kommer imponera i chatten! Vinner du ett chattspel så får du bingobrickans pris, alltså kan du vinna maximalt 15 kronor i ett chattspel. Du måste alltid ha minst en köpt bricka i det pågående bingospelet för att kunna vinna ett chattspel.


Baklänges
Snabba fingrar och en snabb tankeverksamhet är bra att ha när vi spelar Baklängesspelet. Chattvärden lägger ut ett ord och din uppgift är att skriva ut det valda ordet baklänges så fort som möjligt! För att vinna behöver du stava ordet ”rätt” och vara snabbast, såklart!

Bingo
Vårt chattspel Bingo går ut på att chattvärden säger till innan spelet kommer att Bingo ska spelas och man ska välja nummer. De som vill delta i chattspelet skriver då i chatten, innan spelet börjar, tre nummer (1-75). Den vanliga bingo-slumpen drar nummer och den person som prickar in dessa tre nummer först skriver då Bingo i chatten.Chattvärden kollar då så det var de korrekta siffrorna som skrivits och som kommit, 

Blommor på latin
Chattvärden skriver ett blomsternamn på latin och du ska skriva vad det heter på svenska. Blommor på latin kan även bestå utav växter.

Blomsterbudet
Ett blomsterbud kan komma i vilket av nedanstående chattspel. Vinnaren får blomsterkort värde 80 kronor samt få ge bort ett blomsterkort värde 40 kronor till en vän i chatten. Man får vinna max ett blomsterbud per pass (det är helt okej om man får ett blomsterkort från en chattkompis utöver sin vinst).

En ska bort
Ingen ska någonsin behöva känna att man inte passar in. Förutom i ”En ska bort”.  Vi ger ett ämne och fyra olika alternativ – vilket av alternativen hör inte till ämnet? Var snabbast med rätt svar och du vinner! 

Finn landet i namnet
Det här chattspelet fungerar ungefär som Ordmixen. Du får ett namn av oss, och du ska klura ut vilket land som gömmer sig där i.

Frågesport

Om du inte redan sitter på en hel del kunskap så kommer du garanterat att göra det efter en stund i vår bingochatt. Vi har laddat upp med massor av allmänbildande frågor och om du slänger ur dig rätt svar på vår fråga först, är det du som vinner! Ibland har våra frågesportsfrågor ett tema, t.ex mat eller musik. 

Mattetal
Här gäller det att hålla koll på siffrorna. Vår chattvärd kan ge dig tal med både plus, minus och gånger. Här gäller det för dig att snabbt räkna ut rätt svar. 

När hände det 
Vad minns du mest och bäst av stort och smått genom tiderna? I "När hände det" ger vi dig ett påstående och det gäller att att snabbt gissa vilket årtal det hände. Om inte rätt årtal kommer in bland svaren vinner den spelare som hamnade närmast rätt svar.  

Ordjakten
Ibland krånglar vi till det och slänger ut trasiga ord i chatten. Dessa ord saknar ett par bokstäver och om du är först med att lyckas klura ut vilket ord det är, blir det du som vinner en bonus att spela för. Glöm inte att det är viktigt att du stavar helt rätt!

Ordmixen
Vad händer om man lägger ner ett ord i ett mixer? Det blir ett väldigt rörigt ord. Vi har mixat fler stycken! Om du är först med att lista ut vilket det ursprungliga ordet är går vinsten till dig. Tänk på att det är viktigt att du stavar helt rätt om du vill ta hem segern.

Ordröran
Ordröran är en något förenklad version av Ordmixen då första och sista bokstaven är placerad på rätt ställe. Du behöver dock reda ut gröten där emellan. Lista ut vilket ord vi söker, se till att stava rätt och kanske viktigast av allt: se till att vara först med rätt svar. Då vinner du ett tillskott på saldot i din spelplånbok!

Ordspråket
Ordspråk är ett bra sätt att förmedla ett budskap eller en lärdom på.  Våra ordspråk har dock tappat ett ord och därmed hela poängen. Vilket ord saknas? Svara rätt först för att vinna!

Rappakalja 
I detta spel svamlar vi som aldrig förr. Vi söker ett ord som vi beskriver med ett par helt andra ord. Om du lyckas lista ut ordet via våra ledtrådar och associationer, och svarar rätt först, så vinner du!

Retro, 50-90 tal
Retro är vårt frågesportsspel som fokuserar på det som hände förr i tiden. Här sätts dina kunskaper om allt mellan 50-talet upp till 90-talet på prov. 

Sant eller Falskt
I "Sant eller Falskt" ger vi dig ett påstående och det gäller att snabbt klura ut om påståendet är just sant eller falskt.

Singing Bee
Har du länge drömt om att bli rockstjärna? Här har du äntligen din chans att visa vad du går för! Under Singing Bee blir det härlig skönsång i chatten. Var först med att fylla i de saknade orden i våra sångrader och du får applåder och bonuspengar!

Tre blir ett
Tre blir ett är en mer avancerad variant av ordjakten. Här är det tre ord som saknar en bokstav var (i rätt ordning) och som bildar ett nytt ord. Vi söker det nya ordet på tre bokstäver. Exempelvis: KA_TA  ,  B_DA  ,  G_ÖMMA = SAL (kasta, bada och glömma, men vi söker enbart ordet SAL) 

Översätt
Hur bra är du på engelska? Ett ord ställs antingen på engelska eller på svenska och när du översatt ordet så skriver du det. 

Chattspelsregler:

- För att vara med i chattspelen måste du ha köpt minst en bingobricka i det pågående spelet för kontanta medel.
- Du får bara gissa en gång per chattspel, om inte chattvärden säger något annat
- Max ett svar/person och max en mejladress i mejltävlingarna. 
- Du får vinna 2 stycken chattspel per chattpass och varuvinster räknas in i dessa.
- Du får vinna maximalt en varuvinst under ett chattpass. 
- Rättstavade svar är avgörande i chattspelen ”Baklänges”, "Finn landet i namnet", Ordjakten”, ”Ordmixen”, "Ordröran", "Ordspråk", "Singing Bee",  "Tre blir ett" och "Översätt".
- Vid övriga chattspel är det okej att stava fel, så länge chattvärden förstår vad du menar.
- När svaret är ett namn så räcker det med att endast skriva efternamnet. 
- Respektera och följ chattvärdens beslut.
- Minsta chattspelsbonus är 3 kronor, och maxsumman är 15 kronor per chattspel.
- Vid de tillfällen där svaret på ett chattspel är ett årtal, ska hela årtalet skrivas ut. Till exempel 1983 istället för 83.
- Svarar du återkommande på chattspelen men inte innehar bricka i det pågående spelet och fått flera tillsägelser i från chattvärden kommer du att stängas av från chatten en period.
- Du kan max vinna med ett chattnamn per dag.
- Svaren ska vara hela utan förkortningar.

 

Bingochatten är ett trevligt forum där alla ska känna sig välkomna! Därför är det viktigt att respektera följande regler:

- Använd ett vårdat språk. Svordomar och stötande ord etc. passar sig inte!
- Skriv inga inlägg som kränker, diskriminerar eller förolämpar andra på något sätt.
- Prata inte politik.
- Skriv inga inlägg som kan uppfattas som rasistiska eller sexistiska på något sätt.
- Skriv inget alkoholrelaterat då våra ägare är IOGT-NTO.
- Gör inte reklam eller marknadsför kommersiella intressen.
- Bråka inte i chatten.
- Visa respekt och hänsyn till andra spelare samt chattvärdarna.
- Det är förbjudet att låtsas agera som en av våra chattvärdar och att ge ut chattspel
- Skulle det vara något fel på en bonus får du påpeka det EN gång till aktuell chattvärd. Chattvärden gör sitt bästa för att lösa problemet och om det inte är något som går att åtgärda under passets gång kommer du att få din bonus i efterhand. Respekteras inte detta kommer du bli blockerad under det aktuella chattpasset. 

 

Klicka här för att spela bingo hos Miljonlotteriet


Tre blir ett
Tre blir ett är en mer avancerad variant av ordjakten. Här är det tre ord som saknar en bokstav var (i rätt ordning) och som bildar ett nytt ord. Vi söker det nya ordet på tre bokstäver. Exempelvis: KA_TA  ,  B_DA  ,  G_ÖMMA = SAL (kasta, bada och glömma, men vi söker enbart ordet SAL)