Vinnare av adventstävlingar  

Adventstävling 4 - Önskelista
Vad är din önskelista ifrån vår vinstshop till ett värde 1000 kronor.

Vinnare Maries önskelista:
Som ensamstående mamma är det inte alltid lätt att få ihop vardagen, arbete, skola, läxor,handling ,mat, träning, tvätt och strykning. Att få mer tid med barnen skulle vara toppen. Tror och hoppas att en klädångare skulle hjälpa till. Så min önskan är en klädångare.  

Adventstävling 2 - Mysigaste med julen
Ljushus från Urbania, värde 400 kronor.

Vinnare Katarinas mysigaste jul:
Älskar att servera, ett välfyllt julbord som får smaklökarna att applådera. Fyllt med godsaker och traditioner, förväntar mig stående ovationer. Släkten samlas och mår gott, att få tända lyktan tillsammans vore mysigt och flott! 

Vinnare Hildas mysigaste jul:
I den mörka vintern blir jag nog tvär,
halkar - slår mig - skriker och svär.
Men när julen närmar sig lättar hjärtat upp,
till och med denna Grinch blir utsatt för kärlekskupp.
Jag jobbar då för att få vara med alla mina kära,
både släkten och flocken jag vill ha nära.
Så sprid nu lite glädje och ljus,
låt oss uppleva ett riktigt juletidsrus! 

Vinnare Lisbeths mysigaste jul: 
Det bästa med julen är ju först och främst barnens glädje, och tindrande ögon!
Och att man får umgås med nära och kära, och bara njuta av varandra.
Glädje, god mat, värme, levande ljus, och vacker julmusik.
Vit snö, och stilla dalande flingor utanför fönstret!!

Adventstävling 1 - Bästa julrecept
Ljusstake från Måsekär, värde 600 kr.

Vinnare Irenes godaste julrecept: 
Fudgekakor

200 gr    Smör 
3 dl        Socker
2 st        Ägg
1 dl        Kakao
4 tsk      Vaniljsocker
2 dl        Vetemjöl
1 tsk      Bakpulver

Glasyr
2 dl         Vispgrädde
2 dl        Socker
2 msk    Sirap
100 gr    Blockchoklad
100 gr    Smör

Smält smör i en kastrull.
Rör ner ägg och socker
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, rör ner detta och arbeta smeten slät.
Bred ut bakplåtspapper i långpanna (35x20 cm)
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter
Vänd kakan på smörgåspapper och ta bort bakplåtspappret

Glasyr:
Koka allt utom smör i en kastrull 15-20 minuter tills det tjocknar
Blanda i det kalla smöret
Bred såsen över den kalla kakan
Låt svalna och skär i rutor

Vinnare Lenas godaste julrecept:
Denna dessert smakar toppen efter all julmat.

Apelsinsallad. För 4 portioner behövs  1 bit färsk ingefära (ca 20 gr), 1 dl vatten, 1/2 dl råsocker, 4 apelsiner, 100 gr mandelmassa, 1/2 dl granatäppelkärnor. Vaniljglass eller grädde  som tillbehör.
Skala och skiva ingefäran. Koka upp den med vatten och socker. Koka ca 5 minuter. Låt svalna.
Skär bort apelsinskalen så att apelsinerna blir hinnfria runt om. Skiva och lägg apelsinerna på ett fat. Sila sockerlagen över.
Riv mandelmassan grovt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelmassan under omrörning med en gaffel.
Strö mandelfraset och granatäppelkärnorna över apelsinerna precis före serveringen.

Vinnare Eva-Lenas godaste julrecept:
"Mormors goa julkulor"

Du behöver:

Mandelmassa
Nougat
Röd  karamellfärg
Grön karamellfärg
Mörk blockchoklad
Saften av en halv apelsin

Lägg halva mandelmässan i en skål o häll några droppar röd karamellfärg o blanda samman med en gaffel.

Lägg den andra halvan av mandelmassan i en annan skål o häll några droppar grön karamellfärg o blanda samman på samma vis.
Saften av den halva apelsinen delar du upp lika i var skål! Blanda igen.

Därefter gör du små rundningar av de båda färgade mandelmassedegarna. Ca stora som en (gammal) 5-krona o plattar ut de med fingrarna. Du lägger en runding av var färg ovanpå varandra, därefter tar du en cm-stor ca bit av nougaten (som du redan skurit i cm-bitar. Lägger nougatbiten mitt på mandelmassebitarna och gör en boll av detta o lägg de på en tallrik tills att du har gjort så många du vill ha.

När alla är klara så smälter du blockchokladen o doppar dessa i den o lägger de på en skärbräda klädd med plastfolie de lossnar bättre då! Låt stelna.

Kul att ge bort i Julgåva istället för en blomma! Jag brukar ta en glasburk o klistra fast ett stycke av en Ängel på utsidan av burken o därefter låta stearin rinna nerför burken dock inte på Ängeln! Också en söt rosett upptill!

Lycka till Låt smaka o kanske ge till någon ni tycker om ...
Jag lovar det blir så uppskattat!

God Jul i förskott!