Varje år arrangerar IOGT-NTO-rörelsen läger för tusentals barn runt om i landet.

Minnen som stannar kvar

Kojbyggen i grönskande trädkronor, jordgubbsberg och barfotabus. Sena kvällsdopp i sjön, äventyr och ett oändligt antal skratt. Dagar som dessa borde vara en självklarhet för alla barn i sommartid. Men det är det inte. Tack vare dig kan vi göra något åt det. 

Där tonerna till ”den blomstertid nu kommer” klingar ut tar sommarlovet för miljontals barn vid. Men sommarledigheten är inte en blomstrande tid för alla barn. Istället för fjärilar i magen, beräknas hundratusentals av dessa barn känna en klump i magen. 

Det är inte säkert det blir sommarlov för alla barn
För de barn som lever i en missbruksmiljö är sommarlovet ofta förknippat med ensamhet och oro. För dem kan ett par dagar på sommarläger betyda allt. Där finns trygga och närvarande vuxna som tar emot dem med öppna armar. Att få komma dit innebär inte bara dagar med badutflykter, korvgrillning och kojbyggning utan även vänner för livet. Och minnen som stannar kvar för alltid. Precis så ska en sommar vara. 

3 267 sommarminnen förra året
Ett fint sommarlov borde vara en självklarhet för alla barn. Därför är överskottet som går till sommaraktiviteter för barn otroligt viktigt. Varje år arrangerar IOGT-NTO-rörelsen ett hundratal läger runt om i landet. Hit är alla barn välkomna. Även de som har det tufft hemma. Tillsammans såg vi till att 3 267 barn och unga kom iväg på läger förra året. I år hoppas vi på ännu fler.

Du är med och gör det möjligt
Att arrangera dessa läger och aktiviteter kräver en stor insats från ideella krafter och eldsjälar. Utan dig vore inte lägerverksamheten för många tusen barn möjlig. Vare sig under sommaren eller resten av året. Tack vare ditt lottköp är du med och gör det möjligt. Du får barn att skina starkare än solen.