Varje sommar arrangerar IOGT-NTO-rörelsen läger för tusentals barn och ungdomar runt om i landet.

Sommarläger som gör skillnad

Långt ifrån alla barn möter sommaren med glädje och förväntan. Att leva med missbruk i familjen kan kännas extra ensamt när skolorna stänger och kompisarna reser bort. Många barn känner oro inför det långa sommarlovet. Därför anordnar IOGT-NTO-rörelsen 225 sommaraktiviteter över hela landet.

Aktiviteterna motverkar utanförskap
Sommarläger arrangeras landet över och ger alla barn en chans att leka, umgås och njuta av sommaren i en trygg och mysig miljö. De får fina minnen att dela med vännerna i skolan vilket minskar risken för utanförskap. Att resa själv höjer ofta självförtroendet och ger barnen bättre förutsättningar för framtiden. 
Med din hjälp gör vi sommaren bättre
För många betyder dessa läger mer än någonting annat, då de ger alla barn chans till fina sommarminnen – även de som har det jobbigt hemma. 2019 gav Miljonlotteriets försäljning 98 miljoner kronor som nu omvandlats till trygga och bra verksamheter. Utan dig hade dessa läger inte varit möjliga. Tack för att du vill vara med och göra skillnad – på riktigt.
Hjälp oss ge alla barn chans till fina sommarminnen

När du köper Sommarlägerlotten eller ett gåvokort går hela överskottet till trygga och roliga aktiviteter dit alla barn är välkomna. För en del blir de en livsviktig andningspaus i en stökig vardag. Och en chans att komma hemifrån när det behövs som allra mest. Många reser hem med nya kompisar för livet. 

Sommarläger sverigekarta tält
I år anordnas cirka 225 sommaraktiviteter, från Sjöbo i söder till Boden i norr. Alla barn är välkomna och tas emot med öppna armar. För många betyder dessa sommaraktiviteter mer än någonting annat, då de ger alla barn chans till fina sommarminnen, och att få vänner för livet.

Läs mer om sommarlägren

Nyhet! Köp ett gåvokort för 250 kronor där hela beloppet du skänker går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens arbete i sommar.
Nyhet! Sommarlägerlotten är en digital lott för 20 kr där hela överskottet går till sommarens aktiviteter.