Miljonlotteriets kunder ordnade att tusentals utsatta barn 2018 fick en härlig sommar.

Tack för en sommar att minnas

Strålande solsken, varma dagar och ljumna badvatten. Vi är många som kommer att minnas sommaren 2018. En av de tio soligaste somrarna någonsin. Och visst sken solen, men det som strålande mest var ansiktet på de tusentals barn på sommarläger. Dessa barn kommer bli extra varma i själen av att tänka tillbaka på årets sommar. Tack vare dig.

Det är en nöjd och belåten punkt som sätts efter sommaren i år. Inte nog med att vädret varit helt fantastiskt, så har IOGT-NTO-rörelsen planerat och genomfört hundratals läger och sommaraktiviteter runt om i landet. I år igen. Tusentals barn fått ett sommarlov där de skrattat och haft kul. Långt ifrån vardagen. 

En välbehövlig paus för de som har det jobbigt hemma

För de barn som lever i en missbruksmiljö är sommarlovet ofta förknippat med ensamhet och oro. För dem kan ett par dagar på sommarläger betyda allt. Där finns trygga och närvarande vuxna som tar emot dem med öppna armar. Att få komma dit innebär inte bara dagar med badutflykter, korvgrillning och kojbyggning utan även vänner för livet. Och minnen som stannar kvar för alltid. Precis så som en sommar ska vara. 

”Jag mår bättre här, det är lättare att andas. Här har jag något att göra varje dag.”

 - Juni, 9 år
Möjligt tack vare dig

Det är du som spelar hos oss som gör detta möjligt. Därför vill vi tacka dig för de närmare hundra sommarläger som kunde anordnas i år. Tack för att tusentals barn fick komma iväg på dessa och ha kul tillsammans med nya vänner. Du är en hjälte. Vår solstråle.

”Det bästa med lägret är att vi får bada, paddla kanot och träffa nya kompisar”

- Elsa, 11 år