vit jul och Miljonlotteriet gör skillnad för barn i juletid

En magisk jul för alla barn

Många barn växer upp i hem där alkohol tar bort den magi som ska finnas under julen. Många barn känner oro när vuxna i deras närhet dricker alkohol. För dessa barn kan julen vara en pina istället för den glädjehögtid den borde vara. Det vill vi ändra på, därför går hela överskottet till kampanjen Vit jul.

Vad är Vit jul? 

När dagis, skolor, fritidsgårdar och sportaktiviteter tar jullov försvinner många frizoner för de barn som har det jobbigt hemma. Därför ordnar IOGT-NTO-rörelsen kampanjen Vit jul som handlar om att skapa trygga och roliga aktiviteter för barn, unga och vuxna under hela julledigheten.

Aktiviteterna är allt från bowling till paketöppning. Dans kring granen och pysselkvällar. Det ärbara fantasin som sätter gränsen för vad som kan ordnas. I centrum finns alltid tanken att alla barn förtjänar en magisk jul. En sådan som ger en varm och trygg känsla i magen. 

Tillsammans kommer vi längre

Att alla barn ska ha rätt till ett jullov med glädje och inte ont i magen känns självklart. Därför finns Vit jul och du kan göra skillnad. Vi på Miljonlotteriet har tagit fram en julklappsetikett, en skraplott att skrapa på hemsidan och ett bingo där hela överskottet går till Vit jul-aktiviteter.

Se vår reklamfilm om Vit jul-kampanjen

 


Gör skillnad