Miljonlotteriets överskott ger IOGT-NTO-rörelsen 120 miljoner

Miljonlotteriets överskott blev 120 miljoner  

Överskottet från Miljonlotteriet går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsen och i år blev det nästan 120 miljoner kronor. Det är pengar som gör det möjligt att arrangera sommarläger, ledarutbildningar, kamratstöd och till ett pris som gör att alla kan delta. Sedan år 2000 har nära 2 miljarder i överskott från Miljonlotteriet gått till IOGT-NTO-rörelsens livsviktiga arbete.

Överskottet för 2016 års lottförsäljning skedde i Karlstad i juni där varje förbundsordförande var på plats för att ta emot sin check.

johnny mostacero tar emot överskottetJohnny Mostacero, förbundsordförande IOGT-NTO, 63 849 913 kronor
- För oss är detta guldpengar som gör att vi kan satsa på det som känns absolut viktigast för oss. Det gör oss självständiga och fria. Pengarna är avgörande för att vi ska kunna genomföra alla de livsviktiga insatser som sker varje dag. Tack!

 

Max Johansson och Isabelle Benfalk, ordförande UNF, 17 291 133 kronorMax och isabelle tar emot överskottet
Max som var med i reklamfilmen som sändes våren 2017 är nu ordförande och fick tillsammans med Isabella ta emot checken som gav UNF 17 miljoner av överskottet.
- Vi kommer kunna göra så mycket bra, häftigt och ge så mycket tack vare dessa pengar. Tack!

 

 

fredrik torberger tar emot överskottetFredrik Torberger, dåvarande ordförande NSF, 17 168 263 kronor 
- Pengarna är helt avgörande för oss. Utan dem skulle vi inte kunna erbjuda så många ledarskapsutbildningar och inte heller läger till den låga kostnaden som vi kan göra. Det känns fantastiskt att veta att vi kan ge alla en möjlighet att delta oavsett bakgrund. 

 

Mona Örjes, Ordförande Junis, 21 390 516 kronormona örjes tar emot överskottet

– Det betyder oerhört mycket och ger oss möjlighet att kunna erbjuda barn oavsett bakgrund utvecklande aktiviteter på fritiden, vilket våra fantastiska ideella ledare är jätteduktiga på!