Sommarlägerlotten hjälper IOGT-NTO-rörelsen att arrangera läger för tusentals barn runt om i landet.

Du ska inte tro det blir sommar för alla barn

Barn älskar sommaren, tänker du säkert. Men för fler än du kanske tror är juli den värsta månaden på året. För när alkoholen tagit kontrollen över semesterfirandet finns det få trygga platser dit barn och unga kan gå. Därför har vi tagit fram Sommarlägerlotten. 

Hjälp oss ge alla barn chans till fina sommarminnen

När du köper Sommarlägerlotten går hela överskottet till trygga och roliga aktiviteter dit alla barn är välkomna. För en del blir de en livsviktig andningspaus i en stökig vardag. Och en chans att komma hemifrån när det behövs som allra mest. Många reser hem med nya kompisar för livet. 

Aktiviteterna motverkar utanförskap

Lägren arrangeras landet över och ger alla barn en chans att leka, umgås och njuta av sommaren i en trygg och mysig miljö. De får fina minnen att dela med vännerna i skolan vilket minskar risken för utanförskap. Att resa själv höjer ofta självförtroendet och ger barnen bättre förutsättningar för framtiden. Läs mer om sommarlägren här >>

Skrapa en lott på Miljonlotteriet

Köp ett gåvokort

Gör ännu mer för utsatta barn genom att skänka 100, 250 eller 500 kronor av din vinst genom att köpa ett gåvokort.

Din gåva går direkt till att ge fler barn chans till fina sommarminnen. Med möjligheten att åka på läger, njuta av sommaren och hitta nya kompisar för livet. För tusentals barn i Sverige som har det jobbigt hemma, betyder ditt bidrag allt. Du får ett fint kort hemskickat som du antingen kan behålla själv eller varför inte ge bort som present. 

Köp gåvokort >>

Tillsammans gör vi skillnad!