Varje sommar arrangerar IOGT-NTO-rörelsen läger för tusentals barn och ungdomar runt om i landet.

Sommarläger som gör skillnad

Långt ifrån alla barn möter sommaren med glädje och förväntan. Att leva med missbruk i familjen kan kännas extra ensamt när skolorna stänger och kompisarna reser bort. Många barn känner oro inför det långa sommarlovet. Därför anordnar IOGT-NTO-rörelsen ett 70-tal sommaraktiviteter över hela landet.

Aktiviteterna motverkar utanförskap
Sommarläger arrangeras landet över och ger alla barn en chans att leka, umgås och njuta av sommaren i en trygg och mysig miljö. De får fina minnen att dela med vännerna i skolan vilket minskar risken för utanförskap. Att resa själv höjer ofta självförtroendet och ger barnen bättre förutsättningar för framtiden. 
Med din hjälp gör vi sommaren bättre
För många betyder dessa läger mer än någonting annat, då de ger alla barn chans till fina sommarminnen – även de som har det jobbigt hemma. Tillsammans har vi sedan år 2000 gett nära 2 miljarder kronor som omvandlats till trygga och bra verksamheter. Utan dig hade dessa läger inte varit möjliga. Tack för att du vill vara med och göra skillnad – på riktigt.
Hjälp oss ge alla barn chans till fina sommarminnen

När du köper Sommarlägerlotten eller ett gåvokort går hela överskottet till trygga och roliga aktiviteter dit alla barn är välkomna. För en del blir de en livsviktig andningspaus i en stökig vardag. Och en chans att komma hemifrån när det behövs som allra mest. Många reser hem med nya kompisar för livet. 

Sommarläger sverigekarta tält
I år anordnas ett 70-tal sommaraktiviteter, från Sjöbo i söder till Boden i norr. Alla barn är välkomna och tas emot med öppna armar. För många betyder dessa sommaraktiviteter mer än någonting annat, då de ger alla barn chans till fina sommarminnen, och att få vänner för livet.

Nyhet! Köp ett gåvokort på 100, 250 eller 500 kr där hela beloppet du skänker går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens arbete i sommar.
Nyhet! Sommarlägerlotten är en digital lott för 20 kr där hela överskottet går till sommarens aktiviteter. 

2018 skapade vi trygga aktiviteter för tusentals barn

Fler än 4 500 barn fick åka på sommarläger
Varje år går pengarna från Miljonlotteriets lottköpare till sommarläger dit alla barn är välkomna, även de som har det jobbigt hemma. 2018 gav vi tusentals barn och unga en möjlighet att komma hemifrån och njuta av sommaren. 
3 000 scouter fick 1 200 nya förebilder
I IOGT-NTO-rörelsens scoutverksamheter får man lära sig att bry sig om andra, att ta hand om sig själv och att ta ansvar för framtiden. Förra året fick tusentals unga delta i roliga scoutaktiviteter med nyktra förebilder och nya kompisar för livet.
Fler än 5 000 ungdomar fick komma till trygga sammanhang
För en ung person som behöver komma hemifrån kan det vara svårt att fråga om hjälp. Och ofta saknar samhället trygga platser dit man kan vända sig. Förra året stöttade vi 120 föreningar som tog emot mer än 5 000 unga.